zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Vissen voor de kerstbout

16 december 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN / ALMKERK - Afgelopen zaterdag werd er volop gevist voor de kerstbout doorde leden van visvereniging de Bergse Maas met als viswater de Alm in Almkerk. De opgave voor deze wedstrijd was al een week van te voren in verband met de inkopen van de kerstbouten.

De nummers van de visstekjes konden worden afgehaald aan de Broekse vijver waar om 13.00 uur de trekking  plaats vond en we ons daarna naar de waterkant begaven.Deze keer stonden de visstekjes wat verder uit elkaar omdat er deze keer geen werkzaamheden plaats vonden bij het huis in aanbouw zijnde zodat er in alle rust gevist kon worden.

Start
Om 13.45 uur klonk het startsignaal waarop de dobbers te water konden. Wat het weer betreft hadden we weer geluk  want het was wederom schitterend mooi visweer, het was droog bijna geen wind  en af en toe kwam de zon erbij.

Na twee uur gevist te hebben klonk het eindsignaal waarop alles werd opgeruimd en men in afwachting was van de wegers die alles in kaart brachten. Nadat dit was gebeurd, vertrokken we naar ons clubhuis café t’ Zwaantje te Genderen waar de prijsuitreiking plaats vond. Voordat de prijzen werden uitgereikt werd er eerst nog wat nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.
Toen dat allemaal was genuttigd maakte de voorzitster de uitslag bekent en reikte de kerstbout pakketten uit waarna een ieder huiswaarts keerde.
Ook wenste ze ons nog prettige kerstdagen en een goed begin voor het nieuwe jaar toe.

De uitslag

 • 1e    K Treffers    2140 gram.
 • 2e    L Kleian      2110 gram.
 • 3e    H Weck    1690 gram.
 • 4e    J Treffers      1620 gram.
 • 5e    T van der Kolk     1540 gram.
 • 6e    D Schalk         900 gram.
 • 7e    H Bouman    870 gram.
 • 8e    C Lobregt     480 gram.
 • 9e    Z van der Stelt    440 gram
 • 10e  F Metz        440 gram.
 • 11e  L van Berkel      440 gram.
 • 12e  M Blom    420 gram.
 • 13e  Wt van der Kolk     300 gram
 • 14e  J de Ruiter    290 gram.
 • 15e  R Minkels    210 gram
 • 16e  J van Ballegooyen    190 gram.


We hadden deze middag met elkaar 14 kilo en 80 gram gevangen.

De allerlaatste wedstrijd van dit jaar is het jaarlijkse kerstbout snoeken dat is op 21-12-2013. De inschrijving vind plaats in café 't Zwaantje te Genderen tussen 7.30-8.00 uur. De keuze van het viswater is vrij gegeven dus je kunt gaan waar je wilt maar wel in groepjes.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.