vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politieke aandacht voor Hier Neffuh

16 december 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Café Hier Neffuh zoekt al geruime tijd naar een nieuwe locatie. Volgend jaar wordt het winkelcentrum verplaatst worden naar de nieuwe S.  Hier Neffuh moet dan een nieuwe plek hebben. Daar zitten de uitbaters niet echt op te wachten. Een café gehuisvest onder woonappartementen zou immers alleen maar overlast  zorgen.

Tijdens de laatste vergadering van de commissie Grondgebied werd het bestemmingsplan voor Sleeuwijk herzien. Aanvankelijk stond het op de agenda als hamerstuk en zou het dus niet besproken worden. CDA-burgerlid Van Oosten uit Sleeuwijk zette het op de agenda als bespreekstuk. Het nieuwe bestemmingsplan maakt het in beginsel onmogelijk om horeca-activiteiten op bedrijventerrein toe te staan. Van Oosten: 'Het klinkt logisch, geen horeca op het bedrijventerrein, maar waar kan Café Hier Neffuh dan nog heen? In de kern is niet wenselijk, het zou overlast geven, parkeerproblemen etcetera. En nu gaan we het ook niet meer mogelijk maken op de bedrijventerreinen. Timmeren we ons bedrijventerrein niet dicht voor goede initiatieven?'
 
Het CDA Werkendam steunt Café Hier Neffuh en wil graag dat zij hun activiteiten in Sleeuwijk voort kunnen zetten. Wordt vervolgd dus.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.