donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Koninklijke onderscheiding voor Piet Spoor uit Eethen

14 december 2013 (door AalburgNet)

EETHEN - De 82-jarige Piet Spoor is vrijdagmiddag benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in dorpshuis Teratina in Eethen. Burgemeester Fons Naterop speldde hem de koninklijke onderscheiding op.

De burgervader twitterde naderhand: 'Vandaag KO uitgereikt aan Piet Spoor uit Eethen. Iemand die zijn leven lang zich met passie ingezet heeft voor het maatschappelijk nut.'

Actief
De familie Spoor (inmiddels de vijfde generatie) is al ruim tachtig jaar actief in zowel de nationale als internationale veehandel. Spoor was van 1997 tot 2011 oprichter en voorzitter van het Nederlands Buffel Stamboek en van 1999 tot 2009 medeoprichter en voorzitter van Stichting Vrije Veren. Daarnaast bekleedde hij diverse andere functies die hem uiteidenlijk het koninklijk eerbewijs opleverde.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.