zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Glazen Etalage: 14.000 voor het Rode Kruis

14 december 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Vanavond werd de actie Glazen Etalage na maanden van voorbereidingen en 33 uur non-stop radiomaken meer dan succesvol afgesloten. De actie speelde voor het Rode kruis het stevige bedrag bij elkaar van 14.000 euro. Het geld werd bijeengebracht door allerlei acties uit heel Altena.

Het parkeerterrein aan de Molenkade is Dussen werd compleet omgebouwd tot horecaplein met een volledig ingerichte bar, groot podium met genoeg ruimte om gasten te ontvangen. De etalage van Ballegooyen modes, waar de studio van Radio A-FM in stond was het decor voor de actie. In de kantine van Ballegooyen Modes, werd een complete redactieruimte ingericht waar ook de eindregie van Altena TV hun intrek hadden genomen.

Uiteindelijk werd zaterdagmiddag 14 december om 17.50 uur het eindbedrag bekend gemaakt door Jan Vos, eigenaar van Ballegooyen Modes en Michel Pruijmboom namens A-FM en Altena TV. Onder tromgeroffel en luid applaus werd het bedrag van 14.000 euro genoemd als eindbedrag van de Glazen Etalage 2013.

Succes
Op de site glazenetalage.nl valt te lezen: 'Wij hadden dit in onze stoutste dromen niet durven hopen. Daarom zijn wij ook blij verrast dat Altena zoveel geld heeft opgehaald voor het Rode Kruis. Met dit bedrag kan het Rode Kruis het kindersterftecijfer omlaag brengen. 2.200 kinderen die dagelijks sterven aan de gevolgen van diarree. Namens ons hele team van vrijwilligers (Radio A-FM, Altena TV en Ballegooyen Modes) willen wij iedereen die heeft meegewerkt om dit evenement tot een succes te maken, enorm bedanken! Zonder jullie hadden wij dit nooit kunnen doen!'

Vorig jaar bracht de etalage-actie 11.000 euro op. (Foto Ballegooijen Modes - Dussen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.