donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Snelle politieactie leidt tot aanhouding van drie inbrekers

13 december 2013 (door WerkendamNet)

RIJSWIJK / SLEEUWIJK / WOUDRICHEM - Politieagenten hebben woensdagavond 11 december 2013 rond 22.10 uur drie mannen uit Den Haag (19, 20 en 22 jaar oud) aangehouden op verdenking van woninginbraak.

De agenten waren op de Gherstkamp in Rijswijk om een aangifte van woninginbraak op te nemen toen er vanuit Sleeuwijk een melding over een verdachte auto binnenkwam. De drie inzittenden van deze auto konden na een korte achtervolging op de Jan Spieringweg in Woudrichem worden aangehouden. Tussen de plek waar een oplettende getuige de verdachte auto had gezien en de plek van de aanhouding troffen agenten inbrekerswerktuig en spullen afkomstig van de woninginbraak aan de Gherstkamp aan. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

De bewoner van de woning aan de Gherstkamp kwam woensdag 11 december 2013 rond 20.30 uur thuis en zag dat er was ingebroken. Uit de woning werd onder andere computerapparatuur weggenomen. Terwijl agenten de aangifte opnamen, kwam er een melding binnen dat er een verdachte auto was gezien in Sleeuwijk. Een oplettende getuige had het type auto, het kenteken en details over de inzittenden genoteerd. Op basis van het kenteken bleek het te gaan om een Witte Fiat Punto, afkomstig uit de regio Den Haag. De 'gebruikers' van de auto bleken bovendien bekenden van de politie te zijn, onder andere op het vlak van woninginbraken.

Korte actie
Diverse eenheden, waaronder de agenten die de aangifte aan het opnemen waren, reageerden op de melding. Eén van de politiekoppels trof de auto leeg aan op de De Hoogjens in Sleeuwijk. Tijdens een korte actie, gecoördineerd door de gemeenschappelijke meldkamer en de wijkagent, hielden ze de auto van een afstand in de gaten, in afwachting van de inzittenden. Ondertussen namen andere politie-eenheden post in op strategische plekken in Sleeuwijk, om te voorkomen dat de auto plus inzittenden zouden ontkomen. Toen de verdachte mannen rond 22.00 uur weer in de auto waren gestapt en richting de Rijksstraatweg reden, kregen ze in de gaten dat er politie aanwezig was en probeerden ze er vandoor te gaan. Dat lukte niet, want na een korte achtervolging onder ander via het Zandpad in Sleeuwijk, werd de auto op de Jan Spieringweg in Woudrichem tot stoppen gedwongen en werden de inzittenden aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Den Haag, van 19, 20 en 22 jaar oud. De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Andere inbraken?
Politiemensen stelden op diverse locaties onderzoeken in. Ook liepen ze de vluchtroute na. Tussen de De Hoogjens in Sleeuwijk en de Jan Spieringweg in Woudrichem troffen ze inbrekerswerktuigen en spullen aan die afkomstig bleken van de woninginbraak aan de Gherstkamp in Rijswijk. Alle spullen zijn in beslag genomen.
Ook bleek dat er die avond nog een woninginbraak was gepleegd, in een woning aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. Onderzocht wordt of de drie verdachten ook deze inbraak hebben gepleegd. Tevens onderzoekt de recherche of het drietal ook betrokken is geweest bij andere inbraken die deze maand in Woudrichem, Sleeuwijk, Giessen en Rijswijk zijn gepleegd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.