zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Vissershang wordt Natuurpoort

11 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Het gebied rondom het parkeerterrein en de horeca bij Vissershang wordt binnenkort volledig gerenoveerd.  Daarmee krijgt Vissershang  niet alleen een hele andere uitstraling, het wordt ook veel gastvrijer, gebruiksvriendelijker en overzichtelijker ingericht voor de bezoekers.
Voor deze opknapbeurt hebben meerdere partijen de handen ineengeslagen en dat heeft tot resultaat dat Vissershang in het voorjaar van 2014 de  Natuurpoort voor de Biesbosch wordt.

Na de herbestrating van het parkeerterrein en de omliggende wegen wordt over het terrein bij Vissershang een ‘wandelboulevard’ aangelegd, Deze boulevard verbindt het parkeerterrein met de natuur en de horeca. Een trap naar café-restaurant Weterings maakt deze verbinding compleet.
Er komt verlichting en de bestrating rondom het terras van café-restaurant Vissershang wordt verbeterd. Ook worden bankjes geplaatst zodat bezoekers nog meer gelegenheid hebben om te genieten van het prachtige uitzicht op de haven.
Buiten komt een  informatiepaneel waar alle benodigde informatie voor bezoekers gebundeld is. Binnen in het café-restaurant staat al een digitale VVV informatiezuil. Aan het begin van het parkeerterrein komt de bekende grote stalen sleutel, het landmark voor de natuurpoorten.

Partijen
Om dit alles te kunnen realiseren hebben veel partijen samengewerkt zoals het Vrijetijdshuis Brabant, de familie Weterings van café restaurant Vissershang, Staatsbosbeheer, het Parkschap NP de Biesbosch en de gemeente.

Vissershang wordt hiermee de tweede Natuurpoort van Werkendam. Begin van dit jaar is Fort Altena al ingericht als natuurpoort. De werkzaamheden starten op korte termijn en zijn ruim voor aanvang van het toeristisch seizoen 2014 volledig afgerond.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.