zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Swop Swatch Blacky hole in one op Golfpark Almkreek

11 december 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Alfred van Mameren was meer dan blij met zijn Swop Swatch design horloge dat hij kreeg van Bert Alblas uit Sliedrecht. Van Mameren moest er even op wachten, maar uiteindelijk kreeg hij op Golfpark Almkreek het hem toegezegde kleinood uit handen van de gulle gever. Het resultaat van een eerdere Open Coffee Altena aldaar.

Op 14 november organiseerde de regionale netwerkmeeting Open Coffee Altena zijn elfde editie. Ondernemers uit de wijde regio troffen elkaar op Golfpark Almkreek voor een ochtend business to business. Daags daarvoor had Alblas, eigenaar van Shop.Swatch.com én golfer, een heuse Swatch Blacky ter beschikking gesteld voor het B2B-netwerk. Deze ging in de Swop (ondernemers geven aan ondernemers) naar Van Mameren, die even daarvoor vertrokken was. Belofte maakt schuld en dus werd de overhandiging op een later tijdstip officieel gemaakt met een nieuwe ontmoeting met koffie op het golfpark.

Van Mameren (Alliantiemakelaar Biesbosch en AgriFoodCapital) was zeer in zijn nopjes. Alblas maakte de mobiele tijdsgeweldenaar ter plekke vakkundig op maat. Van Mameren ('Een horloge moet strak zitten midden op je arm.') kon al met al terugkijken op een mooie netwerkmeeting met een tijdloos resultaat.
 
Ondernemer (en inmiddels pensionado) Bert Alblas is onder meer nog eigenaar van Alblas Juwelier-Goudsmid in Sliedrecht. Daar runt zijn echtgenote de winkel die sinds 1979 gevestigd is aan de Sliedrechtse Kerkbuurt.

SWOP
Ook de Coffee Swop is een terugkerend onderdeel van de Open Coffee netwerkbijeenkomst. Het Engelse woord 'swop' (of 'swap') betekent letterlijk 'ruilen.' Voor de Coffee Swop deponeren de aanwezige ondernemers hun visitekaartjes in een groot koffieblik waar - willekeurig - drie exemplaren uit worden getrokken in ruil voor een kans op een gratis B2B-dienst. Zou de door andere ondernemers gratis aangeboden expertise niet passend zijn, kan deze tijdens de netwerkbijeenkomst geruild of weggegeven worden. De Coffee Swop brengt zo niet alleen het 'swoppende' bedrijf exclusief voor het voetlicht, maar is vooral ook bedoeld om nieuwe B2B-contacten (extra) te stimuleren.

In Almkerk kwamen de overige Swops van firma Biermans uit Werkendam die een veilgheidsscan weggaf. Via een random trekking werd deze gekoppeld aan BB Logistieke Diensten uit Woudrichem. Krachtstroom Creatie & Communicatie uit Nieuwendijk ging de Swop aan met De Ruiter Personeelsdiensten.

Open Coffee Altena 12.0
De eerstvolgende Open Coffee Altena, editie 12.0 wordt georganiseerd op 13 februari 2014 in Partycentrum 't Buitenhoff, Buitenlaan 1 in Andel. Opnieuw met Swops én Pitches. Voor wie wil komen netwerken... Aanmelden kan al via www.OndernemendAltena.nl. Een mailtje naar CoffeeAltena @ Aalburg . net kan ook.
 

(Foto boven: Bert Alblas (links) overhandigt de fraaie Blacky aan Alfred van Mameren. Foto redactie AltenaSteden.net.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.