zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Statenlid pleit voor plattelandspolitie

6 december 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Het Woudrichemse CDA statenlid Roland van Vugt heeft vandaag gepleit voor meer politie-aandacht voor het platteland.

Aanleiding hiervoor zijn uitspraken van de burgemeesters Jan Hamming (gemeente Heusden) en Jan Boelhouwer (gemeente Gilze-Rijen) in het dagblad Trouw van 6 december. Hierin signaleren de burgemeesters minder politie-inzet in landelijke gebieden sinds de invoering van de nationale politie. Met name drugsgerelateerde criminelen lijken daarvan te profiteren en verplaatsen hun activiteiten naar het platteland is hun stelling. Daar is namelijk minder politietoezicht.

Landelijke gebieden
Van Vugt: "Ik geloof dat het waar is dat het platteland nog steeds ondergewaardeerd wordt in de politie-aandacht. Ook in het Land van Heusden en Altena zijn er te weinig agenten zichtbaar. Bovendien zien we straks het politiebureau in Nieuwendijk vertrekken. Als we niet oppassen wordt onze beste vriend een verre buur." Slechte ontwikkelingen die de burger geen moed geven, vindt Van Vugt. “Als het waar is wat burgemeesters signaleren, namelijk een verplaatsting van drugscriminelen naar landelijke gebieden, is dat ook voor onze regio slecht. Daarom heb ik vragen gesteld aan het provinciebestuur, want we schieten er niks mee op wanneer de criminaliteit zich vooral verplaatst."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.