donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Nieuw elan bij CDA Woudrichem

6 december 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het CDA Woudrichem heeft de lijst bekend gemaakt van kandidaten waarmee de verkiezingen voor de gemeenteraad wordt ingegaan. De lijst telt 28 namen en in de top van de kandidatenlijst komen veel nieuwe namen voor.
"Het CDA kiest voor ervaring en vernieuwing. Alle dorpen worden door het CDA met kundige mensen vertegenwoordigd. Daar ligt de basis." zegt Theo Koekkoek, voorzitter van de selectiecommissie.

Huidige raadslid Wendy van Ooijen-van Breugel (36) uit Woudrichem staat op de tweede plaats. De eerste nieuweling op de lijst, op plaats drie, is Hanno van Baast uit Almkerk. Met zijn 25 jaar de jongste kandidaat. Hij is studeerde plattelandsvernieuwing aan de HAS en is griffiemedewerker bij het gerechtshof in Den Bosch. Ondernemer en huidig raadslid Maurits van den Bosch (51) uit Andel staat op plaats vier. Ook nieuw is Ton van Oostrum (36) uit Rijswijk. Hij bezet plaats 5. Van Oostrum werkt als organisatie-ontwikkelaar bij de gemeente Zaltbommel. Andelnaar en ondernemer Ad de Graaf (66) staat op plaats zes. Hij heeft al een heel lange staat van dienst voor het CDA in de raad.
Nieuw in het CDA elftal zijn ook de Almkerkers Tineke van der Steen (34), werkzaam op de christelijke basisschool 'Het Baken' in Werkendam. In 2009 werd ze leraar van het jaar, en ondernemer en duizendpoot Adriaan Raams (51). Henk van Putten (61) uit Andel, voormalig voorzitter van de Oranjevereniging Juliana in Andel en werkzaam bij de gemeente Giessenlanden en Zederik staat op plaats negen. De nummer tien op de lijst is Giessenaar Anton Oppenhuizen (49). Alfred Smits (41) uit Rijswijk maakt het team compleet.
Eerder werd al bekend dat Renze Bergsma, momenteel wethouder, het CDA elftal als lijsttrekker aanvoert.

Trots
CDA voorzitter Cees de Bas: “Bij het samenstellen van de lijst hebben vernieuwing, verjonging en ervaring een rol gespeeld. Ook is gekeken naar een zo evenwichtig mogelijke verdeling van de kandidaten over de kernen en naar een balans tussen kennis en kunde. Wij zijn trots op deze lijst!”
 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.