vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Waterschap alert op storm - Dijkbewaking Werkendam

5 december 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - De voorspelde noordwesterstorm die vanmiddag, vanavond en vannacht over het land raast, zal in de nacht gepaard gaan met hogere waterstanden, vanwege de combinatie met springtij. De waterstanden in Krimpen aan de Lek en Dordrecht leiden tot verhoogde waakzaamheid. De hoogwaterpiek wordt mede afhankelijk van de locatie zo rond vrijdagochtend 06:00 uur verwacht. De dijkbeheerders in het gebied Alblasserwaard en Alm en Biesbosch zijn alert en het waterschap is opgeschaald.

Alertheid dijkversterking Werkendam

In Werkendam wordt vannacht een hoogwaterpiek verwacht. Twee kades fungeren daar als buffer voor de werkzaamheden die op dit moment worden uitgevoerd voor het dijkverbeteringsproject Werkendam. De aannemer bewaakt de kades tijdens de hoogwaterpiek. Uit de laatste toets van 2006 is gebleken, dat een bepaalde deel van de Merwededijk bij Werkendam niet stabiel genoeg is. Wanneer de rivierwaterstand erg hoog is, bestaat de kans op verzakking van de dijk. 'Om weer aan de veiligheidsnorm te voldoen, zijn we dit dijktraject aan het verbeteren', aldus Waterschap Rivierenland in een uitgegeven persbericht.

(Archieffoto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.