donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Inwoners geven Werkendam mooie punten in Benchmark-onderzoek

5 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De algehele tevredenheid van de inwoners over de prestaties van de gemeente Werkendam is hoog: 53% vindt die prestaties goed, 38% oordeelt neutraal en slechts 6% oordeelt negatief. De hoogste score behaalt de gemeente op het thema individuele dienstverlening.De gemeente scoort op alle thema’s goed of voldoende.

Burgemeester Carla Breuer is blij tevreden met het hoge resultaat: “Met name op het gebied van dienstverlening krijgen we van onze inwoners mooie scores. Dat is en blijft een van de prioriteiten binnen onze gemeente en we ervaren het als een compliment dat het beleid zijn vruchten afwerpt en ook door inwoners wordt gewaardeerd. Uiteraard willen we ook op andere vlakken maximaal presteren.”  

De gemeente Werkendam heeft In het voorjaar van 2013 deelgenomen aan het landelijk onderzoek Waarstaatjegemeente.nl. Dit onderzoek omhelst onder meer een Burgerpeiling.  De burgerpeiling gaat uit van zeven thema’s. Deze thema’s zijn: veiligheid, de relatie tussen de burger en de overheid, individuele directe dienstverlening, woon-en leefklimaat, lokale economie, arbeidsparticipatie & werkgelegenheid en gezondheid, zorg & welzijn.

Vergeleken
De scores van Werkendam zijn vergeleken met de scores van twaalf andere, gelijkwaardige, gemeenten. Daaruit blijkt dat Werkendam bovengemiddeld goed scoort. Van de zeven onderzochte thema’s presteert Werkendam op vier thema’s significant beter dan de benchmark en we scoren nergens onder de benchmark.
Bij het thema individuele directe dienstverlening is er specifiek aandacht voor ‘goed gastheerschap’: de klant laten merken dat hij welkom is.

Sinds 2007 bestaat het platform Waarstaatjegemeente.nl (WSJG), dat wordt beheerd door het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Naast het burgeronderzoek – waar deze rapportage betrekking op heeft – heeft het platform diverse instrumenten met harde data die komen uit centrale bronnen en uit de data die gemeenten zelf aanleveren. Deze cijfers gezamenlijk geven op www.waarstaatjegemeente.nl inzicht in de gemeentelijke prestaties en burgeroordelen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.