vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zwemmers ZVDO’74 succesvol bij Regionale Sprint Kampioenschappen

4 december 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Dit weekend stond Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven in het teken van de Regionale Sprint Kampioenschappen. Zwemmers uit Limburg, Zeeland en Brabant gingen de strijd met elkaar aan op alle 50meter nummers en de 100m wisselslag. ZVDO’74 was uiteraard ook aanwezig bij deze wedstrijd. Van de 35 starts werden er 21 omgezet in persoonlijke records. Daarnaast werden er ook nog 2 bronzen medailles behaald.

Petri Velthuis wist op de 50m vlinderslag in een zeer spannende race het brons binnen te halen. Ook over haar andere afstanden, de 50m vrije slag en de 50m schoolslag, was ze zeer tevreden. Haar eindtijden waren slechts net boven haar inschrijftijden. De andere bronzen plak werd gewonnen door Sven Westerlaken. Op de 50m rugslag ging hij als zesde de finaleserie in. In een zeer spannend duel wist hij de nummer vier slechts 3 honderdsten van  een seconde voor te blijven. Ook zijn andere races wist hij om te zetten in flinke tijdsverbeteringen.  Marit Westerlaken volgde het voorbeeld van haar broer door zowel op de 50m vlinderslag als de 50m rugslag haar tijden flink aan te scherpen.

Tijdsverbetering
Grootste tijdsverbetering dit weekend kwam op naam van Yulian Oppenhuizen. Met een tijdsverbetering van liefst 3 seconden op de 50m vlinderslag wist hij de top van het klassement te naderen. Ook de 50m vrije slag, de 50m rugslag en de 100m wisselslag leverde voor Yulian scherpe tijden op. Zus Anouck bleef op haar afstanden, de 50m vlinderslag en de 50m vrije slag, net boven haar inschrijftijden. Bastiaan van Muyden zwom door de magische grens van 30 seconden op de 50m vlinderslag en steeg hierdoor een aantal plekken in het klassement. Bram van Bergeijk volgde zijn voorbeeld met een mooie tijd op dezelfde afstand. Ook de 50m vrije slag werd omgezet in een persoonlijk record.

Op de 50m rugslag waren er verder diverse zwemmers die goed voor de dag kwamen. Onder andere Danine Besselink, Geert van der Garde en Kristy Elshout. De zusjes Lisanne en Kirsten van Giessen kende ook een succesvol weekend. Lisanne was met name tevreden over de 50m schoolslag en de 50m vlinderslag waarbij ze op beide afstanden haar tijd wist aan te scherpen. Kirsten liet met haar race op de 50m rugslag zien goed met haar leeftijdsgenoten mee te kunnen.  Tessa den Dekker wist op de 50m schoolslag ook een paar plaatsen te klimmen in het klassement door een goede race te zwemmen.

Ook werden er door de dames van ZVDO’74 twee estafettes gezwommen. Op de 4x50m wisselslag gingen Kirsten, Tessa, Lisanne en Marit van start. Op zondag stond de 4x50m vrije slag op het programma. Marit werd hierbij vervangen door Natasja van Eldik. Op beide estafettes konden de dames helaas geen potten breken en bleven dan ook steken boven de inschrijftijden.

Volgende week zijn de masterzwemmers van ZVDO’74 weer aan de beurt. In Terneuzen gaan zestien masterzwemmers van start bij de laatste masterwedstrijd van dit jaar.

Lees meer over:

zwemmen ZVDO'74 wedstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.