donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Gunning kledinginzameling verbijstert ChristenUnie en PvdA

4 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kringloop Almkerk, WAVA GO! en de christelijke hulporganisatie GAiN met haar sorteercentrum in Sleeuwijk, hebben de handen in één geslagen, om samen te komen tot een unieke samenwerking. Zij willen ervoor zorgen dat maatschappelijke betrokkenheid, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid elkaar versterken.  

Deze genoemde drie organisaties hebben het voorstel gedaan aan de gemeenten in Altena om mee te dingen naar de mogelijkheid om de kledinginzameling, die via de milieu- en sorteerstraten binnen komt, te mogen sorteren, verkopen of klaar te maken als pakket voor mensen in nood.

PvdA en ChristenUnie waren vanaf het begin een warme voorstander van dit initiatief. Tijdens de begrotingsbehandeling, vroegen deze partijen of de drie organisaties nog betrokken waren bij de aanbesteding, dit bleek het geval. Tot grote verbijstering en teleurstelling blijkt nu dat de drie organisaties de kledinginzameling niet gegund hebben gekregen. De PvdA en de ChristenUnie hopen middels artikel 35 vragen duidelijkheid te krijgen wat de afwegingen zijn geweest van het college.

De raadsleden Hennie Schermers (ChristenUnie) en Anne Nieuwenhuis (PvdA) geven aan dat zij hebben begrepen dat de gemeente Aalburg wel heeft gekozen voor het inzamelen van kleding via dit lokale initiatief, dat maakt de vraagtekens rondom de keuze van de gemeente Werkendam alleen maar groter en doet vermoeden dat alleen een economisch motief leidend is geweest.

Wat de twee raadsleden betreft moeten de lokale, maatschappelijke en duurzame argumenten zwaarder meewegen in een besluit. Beide partijen (PvdA en ChristenUnie) roepen het college daarom op om aan het aanbod van de drie partijen alsnog tegemoet te komen.

Lees meer over:

Christenunie kleding pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.