woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Monsterscore voor sterk ACKC

4 december 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / GIESSEN: Na het gevoelige verlies van vorige week tegen de koploper in de 3e klasse D was het voor ACKC zaak om dit snel te vergeten en zich te focussen op de volgende tegenstander, ditmaal kwam hekkensluiter Thor (Harmelen) op bezoek in Giessen. Het werd een monsterzege van 27-9.

Direct van af het eerste fluitsignaal kon ACKC binnen 15 seconden via Bart de Peuter al op voorsprong komen en liet daarmee direct zien wat de bedoeling was van deze wedstrijd. De ACKC aanvallen werden steeds talrijker maar misten nog de nodige zuiverheid. Thor leek daar in eerste instantie weinig tegenover te kunnen stellen, toch werden de eerste verdedigende foutjes wel afgestraft door de gasten en stond het na en minuut of tien 3-2.

Maar ACKC kreeg zienderogen meer vat op de wedstrijd en kon na twintig minuten uitlopen naar 9-2 waarbij het spel ook steeds aantrekkelijker werd voor de toeschouwers. De ene aanval verliep nog soepeler dan de andere en zo kon de ploeg van Dick van Houwelingen uitlopen naar 17-5 bij rust, een ruststand die toch wel vrij uitzonderlijk mag worden genoemd voor ACKC.

Tijdens de rust was het voor coach van Houwelingen wel zaak zijn ploeg er op te wijzen de concentratie vast te houden voor de tweede helft, en te streven de uitslag tot een monsterscore te laten uitlopen.

Toch haperde het enigszins bij ACKC in de eerste kwartier van de 2e helft en moest na een twee maal een score van (vooral verdedigende) uitblinker Marnix Kammer even Thor aan het woord worden gelaten, en was de stand halverwege 19-9. Toen was het welletjes, de groen-witten wilden het publiek niet teleurstellen en gingen vol overgave het laatste kwartier in.

In het vak van broer en zus Jelle van de Water en Carola 't Lam werd met Bart de Peuter en Inge Scheffer nog geprobeerd wat ingestudeerde aanvallen op te zetten wat redelijk lukte. In het andere vak was Frank Bakker viermaal van afstand loep zuiver na mooi opgezette aanvallen met Marnix Kammer, Marlies Kant en Janneke Peek.

Al met al was het weer eens genieten in sporthal "de Jager". Uiteindelijk werden net niet de stiekem beoogde dertig punten gehaald, maar kon ACKC zeer tevreden zijn met een 27-9 overwinning op Thor. Zo blies ACKC de kampioensaspiraties weer nieuw leven in, temeer doordat de tegenstander van vorige week ZKC'31 een gelijkspel behaalde. (ackc)

Lees meer over:

Almkerk korfbal ACKC
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.