zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Burgemeester Fons Naterop informeert jongeren over alcoholgebruik

3 december 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg heeft deze week alle ouders/verzorgers van jongeren van 14-18 jaar uit zijn gemeente door middel van een persoonlijke brief geïnformeerd over de nieuwe regels voor het gebruik van alcohol en roken onder de 18 jaar.

In de brief gaat de burgemeester uitgebreid in waarom er nieuwe regels zijn opgesteld in het kader van het alcohol- en rookmatigingsbeleid.

Naterop geeft aan dat hij het heel belangrijk vindt de jongeren persoonlijk te wijzen op de risico’s van te veel alcohol drinken en roken. Hij schrijft in de  brief dat alcoholgebruik voor jongeren veel gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. “Het kan de ontwikkeling van de hersenen verstoren en leiden tot slechtere schoolprestaties” geeft hij aan. Hij roept de ouders/verzorgers dan ook op te bevorderen dat kinderen onder de 18 jaar geen alcohol gebruiken, ook thuis niet.
Met de brief hoopt Naterop te bereiken dat jongeren met elkaar en ouders in gesprek gaan en nadenken over de gevolgen van alcoholgebruik en roken.

Think before...
De gemeente Aalburg neemt ook deel aan het regionale alcoholpreventieproject “Think Before You Drink.” Dit programma richt zich op het terugdringen van het alcoholgebruik onder jongeren. Ook de Aalburgse verenigingen, scholen en horeca-inrichtingen worden door burgemeester Fons Naterop geïnformeerd over de nieuwe regels.  

(Archieffoto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.