woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Wethouder Vreugdenhil op de schop in (verdorde) onkruiddiscussie

3 december 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - In augustus dit jaar deed wethouder Hermen Vreugdenhil een oproep aan de inwoners van Meeuwen hun onkruid zelf te verwijderen. In Genderen deed men dit immers ook...? Dit alles naar aanleiding van klachten van Meeuwenaren die vonden dat het onkruid (te) welig tierde en er (te) weinig gedaan werd door de gemeente om dat te bestrijden. In Deventer haalt men dat onderwerp weer uit de kast en wordt het zelfs in de virtuele etalage gezet, terwijl het gewraakte onkruid allang uit het straatbeeld is verdwenen... Een verdorde discussie zogezegd.

In Binnenlands Bestuur verscheen in die periode een artikel over de lokale onkruidclash. Nu groeit onkruid ook waar het niet gaan kan en in het medium Vechtdal Centraal, een lokaal online platform in de Deventerregio, wordt opnieuw aandacht aan de kwestie besteed in een Opiniedossier:  'Kijk, die wethouder heeft natuurlijk geen idee. Die moet het huishoudboekje sluitend krijgen. Via het kaasschaafdenken doe je dan eens wat: de buurt de eigen straat schoon laten maken, scheelt op de loonlijst een mannetje op een bezemwagen met staalborstels en een gifspuit. En als de straat het zelf ‘aanpakt’ ‘is het ook nog zo een keer gedaan.’

Even verderop noteert Vechtdal Centraal: 'Je zult zien dat dat enorm besparend werkt. Alleen al omdat een wethouder met andermans geld werkt en dus altijd te groot, te veel en te duur rekent.'

(Archieffoto: Hermen Vreugdenhil bij de opening van het strandje in Veen in mei dit jaar: als 'mannetje' op een - alternatieve - 'bezemwagen?')

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.