woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Renze Bergsma op kop bij CDA Woudrichem

2 december 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -
Renze Bergsma (37) is in Woudrichem voor het CDA-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Tijdens de drukbezochte algemene ledenvergadering van het CDA Woudrichem kreeg hij unaniem de steun van de leden. Het is voor de tweede keer dat Bergsma lijsttrekker is. Sinds 2008 is hij wethouder. Momenteel beheert hij onder andere de portefeuilles Financiën, Sociale Zaken, Zorg en Welzijn, Volksgezondheid en Verkeer en vervoer.

Wethouder Bergsma heeft ruime bestuurlijke ervaring, niet alleen bij de gemeente maar ook bij de provincie Noord-Brabant. Hij was lid van Provinciale Staten en is bestuurslid van het CDA Brabant.

Theo Koekkoek, voorzitter van de selectiecommissie voor de kieslijst, lichtte de keuze voor Bergsma toe. Koekkoek: "Renze Bergsma is wat ons betreft de juiste persoon op de eerste plek. Hij heeft kennis van zaken, weet wat er speelt in onze dorpen, staat voor de zaak en weet wat hij wil en hoe hij het kan realiseren."
CDA voorzitter Cees de Bas: "De leden van het CDA zien graag dat de ervaren Bergsma opnieuw het CDA aanvoert bij deze verkiezingen. Hij heeft oog voor de problemen van mensen, denkt in oplossingen en heeft de gemeentelijke financiën de afgelopen jaren zorgvuldig beheerd. Met name dat laatste is een prestatie, in een periode waarin vanuit Den Haag bezuiniging op bezuiniging kwam."

Gesteund
Bergsma: “Ik voel mij gesteund door dit mandaat van de CDA-leden. Met de beperkte middelen die Woudrichem heeft, proberen we er het maximale van te maken. We zitten niet stil, Woudrichem is volop in beweging. We maken wegen veiliger, bouwen nog steeds woningen, we investeren in voorzieningen voor onze inwoners, bijvoorbeeld het zwembad in Andel. De afgelopen jaren heb ik mij met veel energie en plezier ingezet voor de inwoners van de gemeente Woudrichem. Graag wil ik dit voortzetten, want er is nog veel te doen. De samenleving ontwikkelt zich snel en het is aan ons om daar snel, slim en serieus mee om te gaan."

Roland van Vugt, CDA statenlid in Brabant en campagneleider voor het CDA Woudrichem ziet het rooskleurig in. 'Het CDA staat! Dat merken we op straat, dat horen we van mensen en we zien het. Bij de tussentijdse verkiezingen, die onlangs werden gehouden in verschillende gemeenten, won het CDA. In sommige steden werden we de grootste. Wij hebben maar één missie, namelijk het dienen van de inwoners van onze mooie dorpen. Die taak nemen we serieus en met een jonge ervaren lijsttrekker Bergsma en een club enthousiaste raadsleden, staan we daar voor. Elk dorp is in het CDA vertegenwoordigd. Lokaal sterk, dat is belangrijk.'

Bergsma: 'We zijn een volkspartij die zich laat inspireren door christelijke waarden, zoals zorg voor elkaar, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Gelukkig spreken die idealen ook in een moderne samenleving nog steeds grote groepen mensen aan; jongeren én ouderen!'
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.