vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gemeente geeft stooktips om mogelijke overlast te beperken

30 november 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het winterstookseizoen is weer begonnen. Aldus de gemeente Werkendam in een open brief op de gemeentelijke website. Regelmatig ontvangt de gemeente klachten over rookoverlast van kachels en haarden en men geeft daarom de volgende richtlijnen uit:

Volgens het Bouwbesluit van de gemeente moet de uitmonding van een rookgasafvoer minimaal een halve meter boven de nok zijn. Als dit niet zo is, kan de gemeente hiertegen optreden als er klachten zijn of na controle van de gemeente.
Het is niet toegestaan op een hinderlijke manier rook, stank of roet te verspreiden. De rook kan rook ook schadelijke effecten hebben op de gezondheid.
Stook alleen geschikte brandstoffen. Stoffen die zeer milieubelastend zijn en u beslist niet moet stoken zijn: sloophout; geverfd, geïmpregneerd of gebeitst hout; multiplex; spaanplaat; kunststof; oud papier; en huishoudelijk afval (textiel, kunststof en overige afvalmaterialen). Als u hakhout stookt, zorg dat dit voldoende droog is. Dit is te herkennen aan scheuren in het hout en een loszittende schors. Stook niet bij mistig of windstil weer.

Heeft u last van stoken?

Heeft u last van stank of luchtvervuiling in uw buurt? Ga in gesprek. Vaak staat degene die stookt er niet stil dat u er overlast van heeft. Met een beetje goede wil houden we het voor elkaar gezellig.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.