woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Gemeente sluit convenant met Correct inzake re-integratieregeling

28 november 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Donderdagmiddag werd het convenant tussen de gemeente Aalburg en Correct uit Wijk en Aalburg ondertekend, waarin afspraken zijn vastgelegd die moeten leiden tot het aannemen van wat moeilijker plaatsbare burgers bij Correct schoonmaak, ongediertebestrijding en beveiliging.

Mede in het kader van de wettelijke de re-integratieregeling en de uitvoering  van de decentralisatietaak worden gemeenten verplicht zich in te zetten om burgers die niet gemakkelijk aan een baan kunnen komen  te ondersteunen bij het zoeken van passend werk.

Correct is een bedrijf met een regionale uitstraling, waarbij regelmatig vacatures ingevuld dienen te worden. Bovenal een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en de begeleiding van wat moeilijker plaatsbare burgers serieus oppakt. De bedoeling van het convenant is dat bij de firma Correct in een doorlopend proces minimaal vijf uitkeringsgerechtigden in een pool werkzaam zijn.

Samenwerking
Zowel wethouder Cees Schreuders als de directeur van Correct, Jan van Helden, zien het als een uitdaging om hieraan mee te werken. Door samenwerking tussen overheid en ondernemers ontstaan er nieuwe kansen voor burgers die anders buiten het arbeidsproces dreigen te raken. Wethouder Cees Schreuders hoopt dat ook andere bedrijven het voorbeeld van Correct zullen volgen.

Lees meer over:

gemeente correct convenant
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.