woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Negen maanden onderhoud N322 realistisch

28 november 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENAREGIO - Volgens de provincie Brabant is negenmaanden een realistische planning voor de opknapbeurt van de provinciale weg N322 tussen de Andelse sluis en de aansluiting met de A27. De provincie vraagt bij de aanbesteding van het project de aannemer wél om de werkzaamheden in zo kort mogelijke tijd uit te voeren, zodat de overlast voor weggebruikers en omwonenden zoveel mogelijk beperkt wordt, zegt woordvoerster Catelijne Thomassen.

Lees hier verder...

Vanaf april 2014 start grootschalig onderhoud (ook aan een deel van de fundering) op de provinciale weg N322 tussen Nieuwendijk en de Gelderse grens. De weg wordt in fases opgeknapt, wat betekent dat omwonenden te maken krijgen met afsluitingen en soms forse omleidingsroutes. Vooral in de kernen Almkerk, Giessen en Andel kan overlast ontstaan. De wegwerkzaamheden zijn naar verwachting eind 2014 klaar.

Bij de werkzaamheden aan de weg gaat het om:
  • het vervangen van alle asfaltverhardingen van de N322 tussen Nieuwendijk en de Gelderse grens. En voor een deel ook van de aansluitende weg N267.
  • het verbeteren van de fundering onder de weg waar opnieuw geasfalteerd wordt.
  • het aanleggen van een nieuwe oversteekplaats voor fietsers op het bestaande kruispunt bij de Hoge Maasdijk.
  • het vervangen van de hele autobrug Waardhuizen (deze kan dan enkele maanden niet gebruikt worden).

En het gaat om:

  • het gedeeltelijk aanpassen vernieuwen van de openbare verlichting langs de N322.
  • het vervangen van wegaansluitingen op de verschillende zijwegen N322.
  • het vernieuwen van een afvoerleiding bij de oude waterzuivering bij Almkerk. Dit gebeurt in samenwerking met het waterschap Rivierenland.
  • het aanleggen  van een wildtunnel nabij de rotonde N322/N267.

Compensatie voor ondernemers
Voor ondernemers is er een compensatieregeling. Als de provincie werkzaamheden aan de weg uitvoert, moet zij de weg soms voor een deel of helemaal afsluiten voor het verkeer. Bedrijven kunnen dan tijdelijk slecht of helemaal niet meer bereikbaar zijn. Het kan zijn dat zij hierdoor economische schade of omzetschade hebben. In de 'regeling nadeelcompensatie' is te lezen of u als ondernemer in aanmerking komt voor compensatie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectmanager B. Couvée, emailadres: bcouvee@brabant.nl of telefonisch op 073-6812812.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.