woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne Vos voor achtste maal renster van het jaar

25 november 2013 (door AalburgNet)


DEN BOSCH / MEEUWEN - Voor de achtste keer op rij kreeg Marianne Vos maandagavond uit handen van Pieter van den Hoogenband de Keetie van Oosten-Hage bokaal. Dat gebeurde in Den Bosch. De trofee hoort bij de uitverkiezing tot renster van het jaar.

Vos hield onder anderen de tweevoudig wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk en haar toekomstige ploeggenote Anna van der Breggen achter zich. Bij de mannen won Bauke Mollema na 2011 voor de tweede keer de Gerrit Schulte-trofee. Mathieu van der Poel werd uitgeroepen tot talent van het jaar.

Geen uitgemaakte zaak
Voor Marianne Vos was het vooraf helemaal geen uitgemaakte zaak, dat ze dit keer weer met de prijs aan de haal zou gaan. "De concurrentie was zeer sterk. Vooral Ellen van Dijk heeft een zeer sterk seizoen gehad. Twee keer goud bij het WK op de weg." Maar ook Vos werd tweemaal wereldkampioene. In de winter pakte ze in de VS de wereldtitel veldrijden. In Italië werd ze afgelopen zomer voor de derde keer en tweede maal op rij wereldkampioene op de weg. Verder pakte ze de wereldbeker en boekte ze zowel in het veld als op de weg ondanks een langdurige rugblessure weer een karrenvracht aan overwinningen. (Rabo sport)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.