dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Twintig jaar oud clubrecord verbeterd

25 november 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het Caribabad te Gorinchem organiseerden de Biesboschzwemmers een limietwedstrijd. Tijdens zo’n wedstrijd kunnen zwemmers proberen sneller te zwemmen dan de richttijden voor bijvoorbeeld Brabantse of Nederlandse Kampioenschappen. Daarnaast kan men natuurlijk ook proberen persoonlijke records aan te scherpen. Na drie uur zwemmen was de oogst voor de Werkendammers twee clubrecords, 26 persoonlijke records, één limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen en 29 limieten voor Brabantse Kampioenschappen.

De verrassing van de middag zat helemaal aan het einde van de wedstrijd. In het laatste programmanummer zwom Simon Schmidt op de 400 wisselslag onder de limiet voor de Nederlandse, en uiteraard ook de Brabantse, kampioenschappen. Hij bleef eveneens 20 seconden onder het clubrecord dat Vincent Verdoorn in 1992 op deze afstand had gezwommen. Eerder die middag had Simon op de 200 vrije slag zijn persoonlijke record bijgesteld met drie seconden.

Het tweede clubrecord deze middag was voor een leeftijdsgenoot van Simon, namelijk Leendert Paans. Leendert zwom voor het eerst de 200 vlinderslag en bleef binnen de drie minuten. De tijd van Leendert was bijna 20 seconden sneller dan het drie jaar oude record van de broer van Simon, Lukas Schmidt. Uiteraard was de tijd van Leendert ook goed voor een startbewijs voor de ‘Brabantse’. Later haalde Leendert op de 50 ‘vrij’ enkele tienden van zijn tijd af.

Jade Groeneveld doorbraak deze middag de barrière van 30 seconden op de 50 vrije slag. Zij tikte aan na 29.16, terwijl haar oude toptijd nog 30.52 was. Op de 200 vrije slag wist ze ook nog een halve seconde van haar tijd te halen.

Aanscherpen
Andere zwemmers die een startbewijs voor de ‘Brabantse’ verdienden of hun inschrijftijd voor het kampioenschap aanscherpten waren Rebecca Branderhorst op de 100 schoolslag, Harry Cornet op de 50, 100 en 200 schoolslag en 100 vrije slag, Tonny Klop op de 200 schoolslag en 100 vrije slag, Xander Korsman op de 100 schoolslag, Tom Kruis op de 50 en 100 schoolslag en 100 vrije slag, Ilse van de Pol op de 100 schoolslag en vrije slag, Sanne van de Pol op de 50, 100 en 200 vrije slag en Julia Verhoeven op de 100 en 200 rugslag en 100 schoolslag.

 Naast degene die limieten wisten te halen, meestal ook met persoonlijke records, waren er ook zwemmers die (nog) niet aan de limieten wisten te voldoen, maar wel hun tijden wisten te verbeteren. Dit waren Nick Lisman, Chantal Paans, Anne-Lize en Jan-Pieter de Raad en Laura Verhoeven.

Regionaal
Het komende weekend, 30 november en 1 december, doen 22 zwemmers mee aan de Regionale Sprint Kampioenschappen in Eindhoven. De resultaten van deze middag geven aan dat de Werkendammers er goed voor staan en dat er mogelijk in Eindhoven nog vele records gaan sneuvelen. (Biesboschzwemmers)

Lees meer over:

biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.