vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

BC Aalburg gaat weer voor de wisselbekers

22 november 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De leden van Badmintonclub (BC) Aalburg kunnen weer aan de slag om de strijd naar de diverse BC Aalburg Wisselbekers. Meedoen gebeurt op basis van vrijwilligheid, sportiviteit en sprelplezier staan voorop.

Er is veel bling bling om voor te strijden. Voor de jeugdspelers is er een wisseltrofee voor de zaterdagochtendgroep met de jongste en de recreatieve jeugdspelers. De maandagavondgroep met jeugdcompetitiespelers en de oudste jeugd gaan voor een eigen troffee. De senioren (bij BC Aalburg een breed begrip: van 18 jaar tot gepensioneerden) van de maandag- en donderdagavondgroep strijden sportief om de felbegeerde BC Aalburg Wisselbeker Senioren.

De jaarlijkse winnaars worden bepaald door het spelen van een mixcompetitie per categorie, een periodieke onderlinge competitie, waarbij gedurende zes tot zeven rondes de dan aanwezige spelers worden gehusseld. BC Aalburg legt uit: 'Omdat de mixcompetitie in principe allemaal dubbel- of mixpartijen betreft, is de uitslag van een partij mede afhankelijk van ieders partner van dat moment. Daarom worden niet alleen de tegenstanders maar ook de partners per partij via het lot aan elkaar gekoppeld.'

Nadat alle rondes van het betreffende speelseizoen zijn gespeeld, krijgt per categorie degene met het hoogste totaal aan wisselbekerpunten de fraaie BC Aalburg Wisselbeker uitgereikt. De leden van VC aalburg hebben de komende tijd dus een mooie uitdaging.

Wie meer info wil of misschien wil gaan kijken, bezoekt eerst de website van de vereniging.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.