vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Wethouder opent expositie in Giessen

22 november 2013 (door WoudrichemNet)

GIESEN - Wethouder Renze Bergsma van Woudrichem hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen tegen de openingshandeling  van een tentoonstelling waarvan de kunstwerken gemaakt zijn door de cliënten van Atelier Rietveld in Sleeuwijk. De opening van deze bijzondere expositie is mee te maken op de eerste etage van het pand van Verhoeven Verf en Wand aan de Nijverheidstraat 3 in Giessen.  

De kunstwerken die worden getoond zijn zorgvuldig geselecteerd uit de werken die zijn gemaakt door mensen waarvoor een gebruikelijke werkkring lastig tot de mogelijkheden hoort. De kunst is er niet minder om; deze tentoonstelling laat zien dat kunstuitingen onafhankelijk zijn van komaf of wat dan ook.  

In het verlengde hiervan wordt de bijeenkomst muzikaal opgeluisterd door de circa dertig muzikanten van de Activoband. Deze band oefent, onder leiding van dirigent Jos Bataille, iedere zaterdag en treedt elke maand wel een keer op. De band bestaat uit een hechte groep muzikanten met een verstandelijke beperking.

Kunstenaars en activiteiten
De ateliers van het Regionaal Centrum voor Kunst en Ontwikkeling (R.C.K.O.) op hetzelfde adres zullen op 30 november vrij toegankelijk zijn. Genoeg te beleven dus! Behalve kunst zullen er ook een aantal kramen zijn en activiteiten worden georganiseerd.

Hoe laat?
Bezoekers voor dit evenement zijn vanaf 14.00 uur welkom. Omstreeks 14.30 uur zal de tentoonstelling officieel worden geopend door de wethouder en daarna is een ieder vrij om de tentoonstelling, de ateliers en de kramen te bezoeken of aan de activiteiten deel te nemen.  
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.