donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CDA Statenlid trekt aan de bel in Den Bosch over N322

21 november 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / ALTENA - Het Woudrichemse CDA Statenlid Roland van Vugt heeft dinsdag bij de provincie stevig aan de bel getrokken. Aanleiding was de informatiebijeenkomst over het groot onderhoud aan de provincialeweg N322. Vanaf april 2014 wil de provincie hier starten met omvangrijke onderhoudswerkzaamheden en naar verwachting duren deze tot eind 2014. Van Vugt: "Niemand zal ontkennen dat de N322 toe is aan grootschalig onderhoud, maar wij vragen de provincie wel met klem om de overlast zo kort mogelijk te houden en veiligheid en goede communciatie centraal te stellen."

De N322 is de drukst bereden provinciale weg in Altena. Deze weg is de belangrijkste ontsluitingsroute naar de A27, naar de A2 richting Zaltbommel en naar de A59 via Heusdense brug. Vooral inwoners van de dorpen Giessen, Rijswijk, Andel, Uitwijk, Waardhuizen, Almkerk en Nieuwendijk zijn aangewezen op deze weg. Ook het regionale bedrijventerrein Rietdijk (met veel transportondernemingen) moet gebruik maken van de N322 om de A27 te bereiken. En ook landbouwverkeer maakt gebruik van deze weg.
Van Vugt: "In 2009 hebben we gezien wat voor chaos er kan ontstaan als deze weg eruit ligt. Van die ervaringen moeten we leren. Ik pleit voor maximale aandacht voor de veiligheid van kwetsbare weggebruikers (schooljeugd), voor optimale communicatie en vraag aandacht voor het kwetsbare wegennet in onze regio."
Er zijn weinig mogelijkheden om het verkeer te laten omrijden en die alternatieven die er zijn voeren vooral over landbouwwegen en door de dorpen. Kortom, provincie en gemeente zullen samen deze uitdaging in alle zorgvuldigheid moeten oppakken, aldus Van Vugt.
 
Vragen
Roland van Vugt heeft de volgende vragen voorgelegd aan het provinciebestuur.
1.    Onderkent u de impact van de werkzaamheden?
2.    Bent u bereid alles in het werk te stellen om de overlast voor inwoners en ondernemers tot aanvaardbare proporties te beperken?
3.    Bent u bereid bij de aanbesteding naast het financiële kader nadrukkelijk ook mee te wegen hoe inschrijvers inzetten op communicatie en beperking van overlast en de doorloopsnelheid trachten te optimaliseren (bv door 24 uurs werken of buiten de spits)?
4.    Wilt u samen met de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam maximaal in zetten op een goede communicatie?
5.    Bent u bereid op korte termijn op bestuurlijk niveau in overleg te gaan met het college van B&W over deze problematiek?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.