zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Voorlichtingsavond zorgverandering druk bezocht

19 november 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Gisterenavond was er voorlichting in Wijkestein (Zorgcentrum Maaswaarden) over de veranderingen die in de zorg gaan plaatsvinden en werd er door kleinschalige zorgondernemingen gestreden om de Zorgbokaal.

De inleidingen werden verzorgd door Jan Peter Hazelaar, van Zorgbelang Brabant, Cor van Toorn directeur van Maaswaarden, Huisarts Vermeulen en Esther de Bruin van Zorgcollectief Altena. De kleinschalige zorgondernemers presenteerden zich op buitengewoon heldere wijze, waarbij zij op overtuigende wijze de cliënt en diens zorgvraag centraal stelden. De weerstand tegen discontinuïteit, protocollering, certificering, buraucratisering en over-organisatie bleek heel groot.
De inleiders vielen ook op door hun bescheidenheid. Allemaal wilden ze graag vertellen over hun initiatief, maar gunden een ander de bokaal. De jury vond dat de Vriendenkring van Ben van Essen de bokaal verdiend had. Met hun duofietsenproject zorgen ze ervoor dat mensen die aan huis gebonden waren, waar naar buiten kunnen.

Organisatie
De opkomst in in Wijk en Aalburg was groot. Meer dan zeventig mensen waren naar het zorgcentrum gekomen. De avond werd georganiseerd door de nieuwe lokale politieke partij Progressief Altena. Binnen deze partij werken binnen de gemeenten Woudrichem, Aalburg en Werkendam de PvdA, Groen-Links en D66 samen. Daarnaast zijn er ook SP-ers en andere onafhankelijken aangesloten. (Jos Korthout)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.