vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Zwemspektakel in Giessen geslaagd

18 november 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Op zaterdag 16 november werd een Vierkamp gezwommen. Naast ZVDo'74 uit Aalburg, namen ook de zwemverenigingen SBC 2000 uit Breda, Bijtelskil uit Sleeuwijk en Den Doorn uit Almkerk/Nieuwendijk deel aan de vierkamp. In zwembad De Kikvors in Giessen maakten alle deelnemers er een geslaagde zwemwedstrijd van.

De zwemmers van ZVDO’ 74 presteerden tijdens de Vierkamp uitstekend. Zo werden er maar liefst 56 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Jeffrey van der Mooren boekte de grootste verbetering. Hij zette op de 50 meter vlinderslag een tijd neer van 35.90, een verbetering van bijna 10 seconden. Ook de progressie van Jasmijn van den Berg, Lisette Groenendijk, Mirjam den Hartog en Jens Westerlaken mag niet onvermeld blijven. Zij verbeterden hun persoonlijke records aanzienlijk.

Tessa den Dekker, Diandra van Houwelingen, Jetse Brienen en Iwan Elshout waren namens ZVDO ’74 zeer succesvol. Tessa den Dekker wist zowel de 50 meter rugslag als de 50 meter vrije slag in winst om te zetten. In beide juniorenwedstrijden verbeterede zij haar persoonlijk record. Ook Diandra van Houwelingen won haar beide wedstrijden op de 100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag. Jetse Brienen eiste met persoonlijke toptijden de winst op bij de 50 meter vrije slag en de 50 vlinderslag. Op 100 meter schoolslag was Iwan Elshout met een persoonlijk record de snelste van het deelnemersveld. De winst op de 50 meter vlinderslag wist hij tevens naar zich toe te trekken

Geert van der Garde verbeterde op de 50 meter vrije slag voor jongens minioren zijn persoonlijk record, goed voor de overwinning. Een overwinning was er ook voor Gert-Jan van Mersbergen. Met een stevige aanscherping van zijn eigen record zette hij de snelste tijd neer op de 25 meter rugslag voor minioren.

Estafette
De afsluitende estafettes brachten het nodige spektakel. Onder luide aanmoedigingen van hun supporters maakt de zwemmers er enerverende wedstrijden van. In een spannende nek-aan-nekrace eindigde ZVDO ’74 in de eerste estafette op de tweede plaats. Ondanks een fantastische inhaalrace kwam ZVDO ’74 ook in de tweede estafette net iets te kort voor de overwinning. Desalniettemin prima races van de ZVDO-zwemmers.

De zwemmers kunnen met tevredenheid terugkijken op de Vierkamp in Giessen. Het geeft veel vertrouwen voor het vervolg van de Vierkamp op 11 januari 2014.  Ook deze wedstrijd vindt plaats in zwembad de Kikvors in Giessen, aanvang 15.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.