vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Genderen bouwt een IDOP-feestje

15 november 2013 (door AalburgNet)
 
GENDEREN – Vandaag werd in Genderen het IDOP project feestelijk afgesloten. 'Veel projecten om de leefbaarheid binnen Genderen te verbeteren zijn op uw verzoek en met uw inzet gerealiseerd.' Om die reden werd de afronding van het Integraal Dorps Ontwikkelingsplan (IDOP) in feeststemming gehesen.
 
Na een uiteenzetting door wethouder Cees Schreuders in het Genderense dorpshuis over het IDOP gingen de aanwezigen naar het nieuwe fietspad tussen de Meerstraat en de Kromme Nol om dat officieel open te stellen. Een heuse trein bracht het gezelschap naar de lokatie.
 
Liefdespaar
Lang geleden, het was rond 1885, was er al een ‘pad’ op deze locatie waar Pierre van Wijk uit Wijk en Aalburg zijn geliefde ontmoette uit Genderen. Ze zworen elkaar eeuwige liefde. Helaas verloren ze elkaar uit het oog en de jaren vervlogen. Vandaag ontmoetten ze elkaar weer op dezelfde plaats waar ze elkaar vele jaren geleden “verloren” waren. Pierre vroeg haar alsnog ten huwelijk, waar op zijn geliefde hem het JA-woord gaf.
 
Als blijk van genegenheid kreeg het liefdespaar van burgervader Naterop een naambord voor de plaats waar ze elkaar jaren geleden ontmoetten. Paul Thur, voorzitter Dorpsraad, overhandigde het ‘stel’ het naambord met de naam Groene Steeg.
 
Na deze eeuwenoude liefde keerde het gezelschap weer terug naar het dorpshuis van Genderen waar nog een tijdje werd nagepraat over de afgelopen tijd. Waar het verliefde stel is gebleven, is vooralsnog onduidelijk, waarschijnlijk zijn ze de verloren tijd aan het inhalen!
 
Klik hier voor een filmpje...
 
(Foto & video Joop Lankhaar)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.