zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Digitalisma start crowd fund actie rond nieuwe App

15 november 2013 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Gertjan Leenmans en Ingmar Vroege, de twee creatieve pushers achter het jonge bedrijf Digitalisma in Nieuwendijk, zijn een crowd fundactie gestart om een nieuwe App - WhatsAppened - in de markt te zetten. Deze actie in inmddels niet alleen landelijk, maar ook wereldwijd ingezet. Waar een kleine regio groot in kan zijn...

Digitalisma is begonnen in November 2012 toen Leemans, een mobile developer en Vroege, een jonge ondernemer, besloten samen te gaan werken aan app-projecten. Na het ontwikkelen van verschillende apps die mogelijk zijn gemaakt door crowdfunding besloten zij nu om hun eigen app idee werkelijkheid te laten worden, genaamd WhatAppened.

Wat is WhatAppened?
WhatAppened is een app die je kunt downloaden voor je smartphone. De app kan je gebruiken tijdens het uitgaan of tijdens een dagje uit. Gedurende de avond stuurt de app jou en je vrienden push-meldingen (zoals bijvoorbeeld NU.nl dat doet) met fotoopdrachten zoals: „Ga op de foto met de DJ” of „Maak een foto terwijl je wordt toegezongen”. Na het uitgaan verzamelt de app alle fotoopdrachten van jou en je vrienden en maakt er een compilatie van. Deze compilatie kan je bekijken met je vrienden zodat je ziet wat er gebeurd is!

Waarom
WhatAppened geeft mensen een extra dimensie tijdens het uitgaan, ze worden op een leuke manier herinnerd om een foto te maken en worden hier ook voor beloond in de vorm van punten en een compilatie. Deze compilatie is zo bijzonder omdat deze vanuit verschillende oogpunten wordt gemaakt. Iedereen die de app gebruikt en in jouw groep zit voegt zijn foto’s toe aan de compilatie. Het idee lijkt sterk op de aftiteling van de film de Hangover waarin de hoofdpersonages na een film vol dwaze gebeurtenissen een camera vinden waarop staat wat er de desbetreffende avond gebeurd is.

Wanneer
Je kan WhatAppened gebruiken wanneer je wilt, het is mogelijk om groepsopdrachten te doen die alleen jij en je vrienden ontvangen. Je kan WhatAppened gebruiken wanneer je een kroeg/club binnenstapt die ‚club only’ missies heeft. Of je kan WhatAppened gebruiken wanneer je besluit alleen op stap te gaan. Wanneer de app online komt hangt af van het succes dat behaald wordt met de crowdfund campagne.

Wie
WhatAppened is bedacht door twee vrienden tijdens carnaval in Breda 2011. Vervolgens is een prototype ontworpen welke vrij snel in de kast verdween. Na de oprichting van het bedrijf Digitalisma in 2012 door Ingmar Vroege en Gertjan Leemans is het idee uit de kast gehaald en met behulp van een stagiaire van de TU Eindhoven opnieuw vormgegeven. Omdat het project erg groot is en er veel ontwikkelkosten aan verbonden zijn hebben Ingmar en Gertjan ervoor gekozen om het project te crowdfunden op de website www.indiegogo.com. Crowdfunding is momenteel erg hip en een manier om geld op te halen om een eerste versie van de app te bouwen. Daarnaast is crowdfunding een hele goede manier om een eerste groep gebruikers te creëren rondom je project, doordat zij verbonden zijn met jouw project worden het ambassadeurs en zullen ze jouw app gaan verkopen onder hun vrienden/familie/kennissen.

Bedrijven
Met WhatAppened kunnen mensen hun eigen compilaties maken van hun avond of dagje uit. Als bedrijf zijnde kan hier op ingespeeld worden door opdrachtpakketten in te kopen. Deze opdrachten kunnen uitgevoerd worden door klanten, waarna er filmpjes ontstaan die ook voor het bedrijf beschikbaar komen. Zo creëer je als bedrijf op een leuke manier je eigen content die op social media gedeeld wordt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.