zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Etienne Geurds naambedenker Optimaas winnaar iPad

14 november 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN - Afgelopen week werd door Oké FM de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd voor de naam van de coöperatie van het nieuwe breedbandproject. Etien Geurds bedacht de naam ‘Optimaas’ en mocht hiermee de gewonnen prijs - een iPad - in ontvangst nemen.

Etien Geurds vertelt hoe hij op de naam Optimaas is gekomen: “Ik woon nu drie jaar in Genderen. Het eerste wat me opviel was dat er altijd veel wind staat in dit gebied. Het tweede kenmerk voor de regio is volgens mij de Maas. Dat heeft iets magisch. De naam Optimaas bestaat dan ook bewust uit twee delen. Het eerste deel staat voor Fibre Optics, dus het deel dat straks de grond in gaat. In het tweede deel van de naam wilde ik
geen dorpsnaam gebruiken maar wel het gebied karakteriseren. Daarom is het Maas geworden. De Maas had vroeger al een verbindende factor voor de regio en met Optimaas laat je zien dat een eigen breedbandnetwerk de moderne versie is van de verbinding voor de gemeenschap.”

Coöperatie Optimaas
Wethouder Sylvana de Backer en projectleider van Optimaas Taco van Arkel gaven tijdens de uitzending op radio Oké FM uitgebreid informatie over de totstandkoming van het project. Optimaas wil in Aalburg een open breedband infrastructuur realiseren waarvan iedere inwoner maximaal kan profiteren. Daarvoor is gekozen voor een coöperatieve aanpak waarbij de leden eigenaar worden van het nieuwe glasvezelnetwerk. De ledenraad bepaalt de bestemming van een eventuele winst uit de exploitatie. Daardoor blijven de euro’s binnen de Aalburgse gemeenschap: van, voor en door Aalburg. (Weekblad Het Kontakt)

Lees hier de papieren versie...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.