Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Veensesteeg krijgt flitskast voor veiligheid wegwerkers

12 november 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 21 oktober 2013 startte aannemer Zijlstra Infra met de aanleg van de fietsverbinding Veensesteeg-Middenweg. De sloot langs de Veensesteeg wordt gedempt en daarboven wordt een voorbelasting aangebracht. Dat karwei is in volle gang. Om de veiligheid van de wegwerkers beter te waarborgen plaatste de gemeente een flitskast. Er wordt ter plaatse (te) hard gereden...

Om de werkzaamheden aan het fietspad veilig uit te voeren zijn extra verkeersmaatregelen van kracht. De snelheid op de Veensesteeg is beperkt tot maximaal 30 kilometer per uur. Gebleken is echter dat niet alle weggebruikers rekening houden met de werkzaamheden en veiligheid van de wegwerkers.

Snelheidscontrole
De gemeente stelt veiligheid van de wegwerkers voorop. Daarom plaatste zij twee flitskasten langs de Veensesteeg om te handhaven op de snelheid. 'Wij rekenen op uw begrip', aldus Gemeente Aalburg. Speedy Gonzales kan dus maar beter omrijden...

UPDATE:
Aalburgs wethouder Hermen Vreugdenhil twitterde al vrij snel na het wereldkundig worden van dit bericht: 'Flitskast aan de Veensesteeg ivm werkzaamheden 30km, resultaat direct merkbaar. Opeens rijdt iedereen stuk rustiger.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.