woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Sportprestaties Marianne Vos worden gevangen in een kunstwerk

12 november 2013 (door AalburgNet)


AALBURG / MEEUWEN -  De afgelopen jaren heeft Meeuwense Marianne Vos verschillende bijzondere en unieke sportprestaties geleverd. Tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen won ze de gouden medaille op de weg. Ter gelegenheid van dit bijzondere moment  is haar een cadeau aangeboden in de vorm van een kunstwerk op de rotonde bij de ingang van haar woonplaats Meeuwen. Het kunstwerk wordt geplaatst ter ere van de bijzondere carrière van Marianne Vos. Met als hoogtepunt goud op de Olympische Spelen.

Voor het realiseren van het kunstwerk is een speciale kunstcommissie Marianne Vos rotonde ingesteld. Deze commissie is nu op zoek naar kunstenaars die belangstelling hebben om het kunstwerk te gaan ontwerpen.

Meeuwen ligt aan de provinciale weg N283. Het dorp heeft twee rotondes. De rotonde die voor het kunstwerk is aangewezen ligt op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Meeuwensesteeg. 

Criteria kunstobject

Het kunstobject:  

- refereert aan het thema: ‘Marianne Vos’ gerelateerd aan de Olympische Spelen, onderdeel wielrennen
-  vanuit de vier invalswegen zichtbaar/ herkenbaar
- beslaat maximaal 50% van het grondoppervlak van het middenterrein
- is van niet-reflecterend materiaal gemaakt
- bestaat uit statische delen
- bevat geen scherpe of boven de weg uitstekende elementen
- is ondergeschikt aan de technische en verkeerstechnische inrichting van de weg
- heeft een minimale breekkans
- is vandalismebestendig

Procedure

Geïnteresseerde kunstenaars wordt verzocht om documentatie van eerder gerealiseerde opdrachten en vrij werk in te sturen, alsmede een bondige motivatie voor deze opdracht / het thema. Deze documentatie dient uiterlijk 9 december 2013 in ons bezit te zijn.

De kunstcommissie zal aan de hand van de inzendingen minimaal twee kunstenaars selecteren voor het maken van een schetsontwerp. De geselecteerde kunstenaars worden nader geïnformeerd over de wijze waarop één kunstenaar wordt geselecteerd voor het definitief ontwerp.  Bij gelijke geschiktheid geniet de lokale/ regionale kunstenaar de voorkeur.

Sponsoren

De realisatie van dit kunstwerk wordt mede mogelijk gemaakt door de Witte Molen, Provincie Noord-Brabant, Rabobank Altena, Loon en transportbedrijf “Kasteel-Meeuwen”, Garage Bouman en de Cultuurraad.

Budget

Het beschikbare budget is maximaal € 35.000. Dit bedrag is inclusief een honorarium voor de kunstenaar en het plaatsen van het kunstwerk. Aan de kunstenaars die worden gevraagd een schetsontwerp in te dienen, wordt een vergoeding toegekend van € 600.

Nadere inlichtingen

Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Daniëlle van Elst via e-mail: d.vanelst@aalburg.nl
Uw inzending kunt u  tot maandag 9 december 2013 sturen naar
Kunstcommissie Marianne Vos Rotonde
Mevrouw D. van Elst
Postbus 40
4260 AA  AALBURG

(Foto Redactie Aalburg.net - Marianne wint de Omloop van Aalburg 2013)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.