woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Peter Versluis eerste in Titanenstrijd op Eurocircuit

11 november 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zondag was het Eurocircuit in Valkenswaard het decor van de tiende editie van de RTL GP Dakar Pre-Proloog. In deze jubileumeditie kregen talloze fans opnieuw de kans hun Dakar-helden van dichtbij in actie te zien. Werkendammer Peter Versluis werd in de bruisende titanenstrijd eerste tijdens het grootste ééndaagse Dakar-evenement ter wereld.

In de categorie trucks zette Gerard de Rooy - De Rooy Trucks uit Son - voorin de toon. Steeds was hij sneller dan Peter Versluis. Ook diens teamgenoot Marcel van Vliet klokte eenmaal een hogere tijd. Nadat de kostbare minuten waren opgeteld, volgde de titanenstrijd tussen Gerard de Rooy(OVECO) en Peter Versluis (MAN). De finale bleek bloedstollend te zijn. Versluis startte als eerste, reed foutloos, waar de Rooy in de laatste bocht kostbare tijd verloor en de finale dus uiteindelijk moest afstaan aan Peter Versluis.

Marcel van Vliet werd derde.

De Dakar-rally op het Eurocircuit kon dit jaar ook ook beleefd worden in het Het Pre-Proloog Bivak. hier bleefde je de sfeer van het bivak tussen de assistentievoertuigen en kon de sfeer van Dakar, letterlijk en figuurlijk, geproefd worden. De belangstelling voor het evenement was bijzonder groot.

Zuid-Amerika
Op 5 januari 2014 start de Dakar Rally in Zuid-Amerika. De route van DAKAR 2014 gaat door Argentinië en Chili. De start is in Rosario.

(Foto Henk van der Zouwen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.