vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Klassieke stadstuin in Woerkum genomineerd

11 november 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN / WOUDRICHEM – En opnieuw kan bij De Rooy Hoveniers de vlag uit. Gebeurde dat recent rond de overname van Pluijm Tuinen, nu is de tuincreator uit Dussen genomineerd voor de titel Tuin van het jaar 2014.

Na een eerste voorselectie uit de ingezonden ontwerpen, beplantingsschema’s en foto’s bezocht de jury (Branchevereniging VHG) zes tuinen. Deze kanshebbers werden uitgebreid beoordeeld op ontwerp, aanleg, creativiteit, materiaalgebruik, duurzaamheid, ecologie en de balans met de omgeving en het huis.

De deelnemende creatie van De Rooy Hoveniers, onder het kopje Eigentijdse Klassieke Stadstuin, ligt te stralen in Woudrichem. Wie deze zou zien, treft een smaakvolle mix van historische en moderne elementen. Of zoals de redactie van Terra Architectura omschrijft: ‘De grenzen van de tuin hebben een sterke architectonische bewerking. Vooral de blokhaagbeuk op stam is een krachtig architectonisch element in de tuin dat diepte schept. Fraaie borders, gecreëerde tuinkamers, uitdagende lijnen. Waar je ook staat, overal ontpopt zich een prachtig decor met fraaie zichtlijnen op beeldbepalende elementen zoals de kerktoren of de dijk met fietsers en wandelaars.’ De tuin maakt door zijn ontwerp niet alleen contact met de stadskern van Woudrichem, maar biedt ook een aangename privacy waarin men zich terug kan trekken met een goed boek, een smaakvol wijntje of andere sfeermakers.

Publieksprijs
Kortom, de tuin geeft zijn gebruikers een omarming die behaaglijk voelt. Wie in een dergelijke hof kan verblijven, moet dat wel ervaren als een feest. De vlag die De Rooy Hoveniers rond zijn nominatie uitsteekt, is dus zeer terecht. Alle reden om de creatie van De Rooy Hoveniers hoog te waarderen voor de Publieksprijs. Wie mee wil stemmen kan dat vanaf komend voorjaar doen via de social media. De Eigentijdse Klassieke Stadstuin in Woerkum gooit vast en zeker hoge ogen…

De winnaar wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst volgend jaar mei bekendgemaakt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.