woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Naam en logo KvK misbruikt in frauduleuze brief

8 november 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - De redactie van AltenaSteden.net kreeg deze brief op de burelen. Hij ziet er serieus genoeg uit om hem onder de aandacht van ondernemers en andere belanghebbenden te brengen. Ook de website Accountancynieuws meldt deze zaak. De tekst van het door de redactie ontvangen bericht wordt integraal geplaatst.

 

Aan: "Nieuws" <nieuws@vtmaccountants.nl>
Onderwerp: Naam en logo KvK misbruikt in frauduleuze brief

Geachte relatie,

Middels deze email willen wij u graag op onderstaande attenderen.

Naam en logo KvK misbruikt in frauduleuze brief

Er gaat een frauduleuze brief rond waarbij een partij zich voordoet als de Kamer van Koophandel en vraagt om kopieën van legitimatiebewijzen van alle eigenaren, vennoten, directeur of anderzijds bevoegden van ondernemingen. De Kamer van Koophandel benadrukt met klem dat deze brief niet van haar afkomstig is en vraagt ondernemers extra alert te zijn en geen gehoor te geven aan de oproep in deze brief.

De brief wordt ondertekend door C.J.H. Dijkstra (vermoedelijk fictief persoon). Deze persoon doet zich voor als een medewerker van verschillende regionale Kamers van Koophandel. De persoon maakt daarbij ook misbruik van het KvK-logo. Er wordt gerefereerd aan 'nieuwe wetgeving'.

De mailing is gericht op het verzamelen van identiteitsgegevens. Tezamen met het KvK-registratienummer kunnen fraudeurs met deze informatie grote schade aanrichten aan het bonafide bedrijfsleven. Ondernemers die reeds hebben gereageerd kunnen aangifte doen bij de politie. De Kamer van Koophandel heeft verschillende kanalen ingezet om ondernemers te waarschuwen en zal dit de komende tijd blijven doen.

Met vriendelijke groet,

 Sintineke Menger
 

VTM Accountants
Oosterom 11
Postbus 2007
8600 CA Sneek
Telefoon: (0515) 431050
Fax: (0515) 431061

 

DISCLAIMER:

Deze e-mail bevat vertrouwelijke informatie die wordt beschermd door beroepsgeheim. Als u niet de voorgenomen ontvanger bent, gelieve onmiddellijk de auteur telefonisch of door middel van e-mail op de hoogte te brengen, en de desbetreffende exemplaren van uw e-mail systeem te verwijderen. Kennisgeving of enig gebruik hiervan door anderen dan de geadresseerde is verboden. Op alle dienstverlening door of namens Visser Toornstra Van der Meulen Accountants BV, een besloten vennootschap gevestigd te Sneek, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 01098725 zijn jegens eenieder exclusief toepasselijk de algemene voorwaarden van Visser Toornstra Van der Meulen Accountants BV, gedeponeerd bij het handelsregister onder nummer 01098725. Iedere aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval krachtens de  beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald. Op de rechtsrelatie met Visser Toornstra Van der Meulen Accountants BV is Nederlands recht exclusief van toepassing en heeft de bevoegde rechter te Leeuwarden exclusieve jurisdictie. De algemene voorwaarden worden op verzoek verstrekt en zijn te vinden op www.vtmaccountants.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.