donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Controles in Almkerk leveren alarmpistool en illegaal vuurwerk op

8 november 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De politie heeft donderdagavond 7 november 2013 controles gehouden in het kader van preventie woninginbraken, overvallen en straatroven. Er werden twee aanhoudingen verricht, respectievelijk voor het voorhanden hebben van een alarmpistool en het in bezit hebben van zwaar illegaal vuurwerk. Ook namen de agenten in een woning twee gestolen verkeersborden in beslag.

Agenten controleerden rond 18.30 uur op de van Limburg Stirumstraat een 21-jarige man uit Almkerk. Ze controleerden de automobilist omdat hij nogal hard door de bebouwde kom reed. Een van de dienders zagen een alarmpistool in het opbergvak van het bestuurdersportier liggen. Dit wapen is in beslag genomen. De Almkerker krijgt een proces-verbaal ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

In de kofferbak van de auto van een 33-jarige Almkerker werd tijdens een controle op de Korf een grote doos zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om 44 kilo. De verdachte werd aangehouden en op het bureau verhoord. Hij krijgt een proces-verbaal.

Een 28-jarige man uit Almkerk werd aan de achterkant bij de voetbalvelden door agenten staande gehouden omdat hij op een brommer reed zonder verlichting. De politiemensen gingen met de man mee naar zijn woning omdat de brommer niet voorzien was van een kenteken. Hij vertelde dat dit thuis zou liggen. In de woning werden twee verkeersborden, die daar aan de muur hingen, in beslag genomen. Het gaat om een bord met het opschrift zone 30 en een bord met het opschrift einde zone 30. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.