dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

CU kiest voor ervaring

5 november 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Op maandag 4 november heeft de ChristenUnie (CU) Aalburg de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014, vastgesteld. Huidige fractievoorzitter Wijnand van der Hoeven uit Aalburg wordt opnieuw de lijsttrekker. Met Cees Nieuwenhuizen uit Veen op twee kiest de partij voor ervaring. Op de derde plaats staat nieuwkomer Pieter van Dueren den Hollander uit Meeuwen.

Wijnand van der Hoeven heeft politieke en bestuurlijke ervaring als wethouder en als raadslid in Aalburg. Voor zijn werk verkoopt hij elektrische voertuigen en adviseert hij bedrijven in logistiek en gebruik van Social Media.
Cees Nieuwenhuizen was al twee periodes actief in de gemeenteraad van Aalburg. De afgelopen jaren is hij met name binnen kerkelijke werk actief geweest. Nieuwenhuizen wil blijven strijden voor identiteit gebonden hulporganisaties zoals SGJ en de Hoop, zodat deze ook in de toekomst een rol houden in gemeentelijk beleid. Vanuit zijn vakkennis op met name civieltechnisch gebied kan hij goed de inhoudelijke lijn van de ChristenUnie vertolken.
Pieter van Dueren den Hollander is nieuw in de politiek, al heeft hij als lid van het bestuur van de kiesvereniging als onderhandelaar meegewerkt aan het coalitieakkoord. Naast zijn beroepsmatige kennis van bodemonderzoek, zijn betrokkenheid bij sportverenigingen en speciaal onderwijs zou de Christelijke politiek voor hem een nieuwe kans zijn om geloof een maatschappelijke invulling te geven.

De ChristenUnie wil zich de komende periode, met de Bijbel als basis, vooral richten op zorg, gezin en werk. Kennis en ervaring van sociale voorzieningen en zorg, ruimtelijke ordening en wonen, economie en bedrijven zijn zeker in de komende vier jaar van groot belang. Daarom zijn we blij dat Jaap Vos (vierde) zich de komende periode beschikbaar heeft gesteld om vanuit de ‘schaduwfractie’ zijn bijdrage te leveren.

Nieuwe generatie
Naast ervaring is er ook ruimte op de lijst voor jong talent. Daarom is het bestuur van de ChristenUnie blij dat Maria van der Hoeven(20) op de 5e plaats van de kieslijst wil staan en ook haar inbreng zal geven binnen de fractie. Zij heeft al eens proefgedraaid in de jeugd gemeenteraad. Maria heeft vorig jaar haar Havo opleiding afgerond en combineert op dit moment een baan in de horeca met haar werk als freelance fotograaf waarin zij het liefst paarden en andere (huis)dieren fotografeert.

Het bestuur en de leden hebben hun vertrouwen uitgesproken in de kandidaten die komende periode het politieke geluid van de ChristenUnie in de raad van Aalburg zullen laten klinken. Naast deze vijf trekkers zijn er nog veertien andere leden die vanuit de verschillende kernen hun bijdrage zullen leveren aan het werk van de ChristenUnie. Op deze manier organiseert de partij het contact met alle zeven dorpen in onze gemeente.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.