vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Meerderheid raad steunt motie schaliegasvrije gemeente

30 oktober 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Een meerderheid van de raad heeft een motie van de PDVA gesteund om Aalburg uit te roepen tot schaliegasvrije gemeente in navolging van andere gemeenten in Brabant.

De motie heeft vooral een signaalfunctie. Zolang er nog veel onduidelijk is over de winning van schaliegas en de discussie nog volop bezig is wil Aalburg niet meewerken aan schaliegasboringen. De motie draagt dan ook het college op om alle mogelijke bestuurlijke middelen te gebruiken om schaliegas(proef)boringen te voorkomen en vol in te zetten op de ‘Verklaring van Dussen’. Deze verklaring heeft duurzaamheidsdoelstellingen rond herwinbare energie, CO2 en energiereductie. Het onderwerp is actueel omdat Vermillion Energy heeft aangegeven te willen inzetten op (nieuwe) kleine velden.

Gevolgen
ChristenUnie Aalburg vindt dat de gevolgen en risico’s van schaliegaswinning nog erg onduidelijk zijn. Wij steunen dan ook de landelijke lijn van de ChristenUnie om geen medewerking te verlenen aan schaliegaswinning of proefboringen. Verder vinden wij de ‘verklaring van Dussen’ van groot belang. De motie is aangenomen (9-6) met steun van PVDA, ChristenUnie, CDA, VVD , Ideaalburg en de Aalburgse Alliantie. Tegen stemden BAB en SGP. (ChristenUnie)

Zie ook:

Lees meer over:

Christenunie schaliegas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.