donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Drie op een rij: Kinderopvang Woudrichem weer gecertificeerd

30 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Kinderopvang Woudrichem is voor het derde jaar op rij HKZ (ISO 9001) gecertificeerd en is tevens de enige gecertificeerde kinderopvangorganisatie in Woudrichem. HKZ staat voor: Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorgsector.

HKZ is een kwaliteitsmanagementsysteem dat alle processen binnen een organisatie stroomlijnt, vastlegt en controleert. De vertaling van papier naar praktijk wordt jaarlijks gecontroleerd op twee toetsingsmomenten, namelijk tijdens een interne en een externe audit.

Ouders komen bij Kinderopvang Woudrichem regelmatig met HKZ in aanraking. Bijvoorbeeld tijdens evaluatiegesprekken, 10-minuten gesprekken en andere contactmomenten. Maar ook met de warme overdracht naar basisscholen in verband met de doorlopende leerlijn. Zo is er voor elke situatie een formulier waarmee dingen kunnen worden vastgelegd. De informatie van deze formulieren wordt vervolgens weer gebruikt om processen aan te scherpen op het gebied van onder andere veiligheid, pedagogische kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Waardig
Met het oog op deelname aan het toekomstig MFC van Woudrichem, ziet de kinderopvangorganisatie haar certificering dan ook als uiting van professionaliteit en toont zich daarmee een waardig sociaal partner voor het inloophuis voor de burger.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.