vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jeugd ZVDO’74 zorgt voor recordregen in België

28 oktober 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Sinds een aantal jaar is ZVDO’74 een graag geziene gast bij een internationaal jeugdtoernooi in Gent (België). Zwemmers tot de leeftijd van 17 jaar zijn hiervoor uitgenodigd. ZVDO’74 was met een grote ploeg aanwezig. De 18 zwemmers gingen in totaal 94 keer van start op diverse afstanden. Het resultaat mag uitstekend genoemd worden. In totaal werden er maar liefst 65 persoonlijke records aangescherpt, 36 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen binnengehaald en mochten 6 zwemmers in diverse finales van start gaan.

Opvallende prestaties voor de debuterende Harber den Hartog en Geert van der Garde. Harber mocht starten in de finale 50m vlinderslag en wist zijn tijd met weer 1,5 seconden te verbeteren. Geert wist zijn inschrijftijd in de finale 50m schoolslag wederom aan te scherpen en pakte hiermee ook een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen. Op dezelfde afstand kwamen ook Natasja van Eldik en Lisanne van Giessen aan de start. Natasja zorgde voor een prima prestatie door 2 plekken op te schuiven in het klassement en haar tijd ook flink aan te scherpen en pakte daarmee ook een limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Lisanne bleef slechts enkele honderdste van een seconde boven haar inschrijftijd. Natasja was daarnaast ook succesvol op de 50m vrije slag en de 100m schoolslag. Lisanne is een echte schoolslagzwemster wat ook te zien was aan haar tijd op de 200m schoolslag.

Debutanten
Anouck Oppenhuizen en Sven Westerlaken mochten zich melden voor de finale 50m vlinderslag. Beide deden dit naar behoren en evenaarden hun tijden. Voor Anouck was dit het laatste jaar dat ze mee mocht doen en met limieten op de 50m vlinderslag en de 50m vrije slag kon ze tevreden terugkijken. Sven zorgde voor een van de opvallendste prestaties dit weekend door in een zeer verrassende race zijn tijd op de loodzware 200m vlinderslag te verpulveren met 17 seconden. Hiermee dook hij ruim onder de limiettijd. Ook de 400m vrije slag en 200m rugslag mochten er wezen met flinke tijdsverbeteringen. De andere debutanten dit weekend, Damian van Andel, Mitchell van der Mooren en Danine Besselink konden tevreden zijn. Damian van succesvol op de 400m vrije slag, Mitchell was flink op dreef op de 100m en 200m vrije slag terwijl Danine met name op de 200m schoolslag een goede race zwom. Zij zwom deze afstand voor het eerst en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Marit Westerlaken volgde het goede voorbeeld van broer Sven met een flinke tijdsverbetering op zowel de 200m als de 400m vrije slag.

De oudere zwemmers waren dit weekend ook goed op dreef. Zo pakte Renske den Dekker startbewijzen voor de Brabantse Kampioenschappen op de 200m vrije slag en de 200m rugslag. Op de 400m vrije slag was er een flinke tijdsverbetering maar kwam ze net tekort voor een limiet. Dat limiet was er wel voor Tessa den Dekker op de 50m schoolslag. Ook de 50m vrije slag leverde een goede tijd op. Kirsten van Giessen wist 5 limieten te verbeteren en nieuw binnen te halen. Indruk maakte ze met name op de 200m vrije slag en de 200m rugslag. Een andere verrassing kwam op naam van Berdine den Hartog met een uitstekende tijd op de 100m vlinderslag.

Magische grens
Bram van Bergeijk nadert de magische grens van 1 minuut op de 100m vrije slag. Slechts een halve seconde heeft hij nog nodig. Op de halve afstand haalde hij eerder op de dag al een seconde van zijn tijd af. Mike Klip wist samen met Yulian Oppenhuizen al zijn inschrijftijden te verbeteren. Mike deed dit op maar liefst zeven afstanden waarbij zijn prestaties op de 50m, 100m en 200m vrije slag het meest opvielen. Yulian was goed voor zes starts en wist op al deze afstanden zijn limieten aan te scherpen of nieuw binnen te halen. Yulian is een echte vrije slag zwemmer wat ook te zien was aan zijn tijden op de 50m, 200m en 400m vrije slag. Jeffrey van der Mooren bleef in het spoor van Yulian en pakte verrassend een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen op de 200m rugslag. Ook zijn tijden op de 200m en de 400m vrije slag mochten er zeker zijn.

Kortom: een zeer succesvol weekend voor deze jeugdzwemmers. De komende weken zijn er diverse wedstrijden waar ZVDO’74 aan de start verschijnt met onder andere de eerste ronde van de jeugdvierkamp en de tweede competitieronde voor de selectieploeg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.