vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Wietplantage Pompveld geruimd

28 oktober 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - 'Wietplantage opgerold in het Pompveld.  Brabants Landschap en Staatsbosbeheer slaan succesvol handen ineen.' Aldus de kop van een bericht dat Brabants landschap de digitale wereld in stuurt.

In het Pompveld, een natuurreservaat van Brabants Landschap nabij Babylonienbroek, is medio oktober een wietplantage van vijftig planten opgerold.

Samenwerking
Al sinds juni was bekend dat ze er stonden, maar er werd net zo lang gesurveilleerd tot de identiteit van de kweker achterhaald kon worden. Daarvoor hebben Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA’s) maandenlang in de desbetreffende griend wacht gehouden. De een is in dienst van Brabants Landschap, de ander in die van Staatsbosbeheer.

Vanwege steeds verder terugtredende politie in het buitengebied is het belangrijk dat deze BOA’s nauw samenwerken om dit soort criminaliteit tegen te gaan. Zowel in het Pompveld als in het hele Land van Heusden en Altena werkt Brabants Landschap hierin succesvol samen met Staatsbosbeheer.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.