vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Altena Streekfestival opnieuw een succes

28 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Tijdens het 41e Altena Streekfestival is Brassband Kunst en Vriendschap als winnaar geeindigd. In de middenklasse behaalde de band 85,3 punten waarmee met meer dan twee punten verschil op de nummer twee (Fanfare Nooit Gedacht uit Almkerk) de winst werd binnen gehaald. Kunst Na Strijd uit Woudrichem werd derde.

Brassband Kunst en Vriendschap opende haar optreden met een sfeervolle uitvoering van het inspeelwerk Peace van Kenneth Downie. Als te beoordelen werk was gekozen voor Elegy I van de Nederlandse componist Jacob de Haan, een compositie die hij schreef in opdracht van de Brighouse & Rastrick Band, een van de toonaangevende Engelse brassbands. Elegy I fungeerde in 2005 tevens als test piece voor de 2e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Boeiend
Kunst en Vriendschap gaf onder leiding van Ben Ruysink een erg boeiende en muzikale uitvoering wat veel positieve reacties opleverde vanuit het publiek. Ook de jury, bestaande uit Jan Van der Roost uit Belgie en Bertrand Moren uit Zwitserland, had veel waardering voor deze prestatie wat resulteerde in 85, 3 punten en een mooie eerste plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.