vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Het wordt weer TIJD voor de winter...

26 oktober 2013 (door AalburgNet)

ALTENA -  Dit weekend, in de nacht van 26 op 27 oktober, wordt de klok om 03:00 's nachts een uur teruggezet. Dit betekent dat we een uurtje langer kunnen slapen het komende weekend. 

De wintertijd wordt komend weekend weer ingesteld. 's Avonds is het eerder donker en in de ochtenden is het nog even wat lichter. De wintertijd duurt tot het laatste weekend van maart 2014. Op zondag 30 maart kan de klok weer een uur vooruit omdat dan de zomertijd ingaat.

Standaardtijd
De wintertijd is de standaardtijd. De zomertijd werd in Nederland opnieuw ingevoerd in 1977. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, zou er er energie bespaard worden al zijn de geleerden het daar niet over eens.

Lees meer over:

zomertijd Altena klok winterijd terug
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.