zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

'Subsidie leerlingenvervoer moet blijven'

26 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Gemeente Werkendam wil stoppen met de subsidie van het leerlingenvervoer van groep 3 en 4 van Het Baken naar sporthal De Crosser. De ChristenUnie vindt dit een onverantwoorde bezuiniging en zal een alternatief dekkingsvoorstel indienen om het leerlingenvervoer te kunnen behouden.

In de gemeentelijke bezuinigingsplannen voor 2014 is te lezen dat het college wil stoppen met de subsidie van het leerlingenvervoer van groep 3 en 4 van Het Baken naar sporthal De Crosser. Als dit doorgaat dan betekent het dat een kleine 75 kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar voor hun gymlessen op de fiets of lopend naar De Crosser moeten. Per groep van 25 kinderen begeleidt door één leerkracht.
 
Onbegrijpelijk
De ChristenUnie vindt dit onbegrijpelijk. 'Het gaat om de veiligheid van kinderen en daar ga je niet op deze manier mee om. De noodzaak van nieuwe bezuinigingen is duidelijk, maar je gaat toch geen grote risico’s nemen met kinderen, terwijl er maar een marginale opbrengst tegenover staat', aldus ChristenUnie raadslid Machiel Verdoorn en commissielid Wim Holster.
'Bezuinigen in tijden van crisis is misschien lastig, maar het moet mogelijk zijn om zelfs in deze tijd de veiligheid van onze kinderen te blijven waarborgen terwijl er toch een sluitende begroting wordt gepresenteerd.'
 
Tijdens de komende begrotingsbehandeling zal de ChristenUnie dit onderstrepen door een alternatief voorstel in te dienen om het leerlingenvervoer naar de Crosser te kunnen behouden.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.