vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dijkverbetering Merwededijk in volle gang

25 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In opdracht van het waterschap Rivierenland wordt er gewerkt aan de verbetering van de Merwededijk in Werkendam. Omdat bijna alle werkzaamheden buitendijks zijn, blijft de hinder en de overlast beperkt. Het hele gebied blijft altijd bereikbaar, zowel voor de aanwonenden, het doorgaand verkeer en voor de nood- en hulpdiensten. Tijdens sommige werkzaamheden wordt de snelheidslimiet beperkt of worden verkeersregelaars ingezet.

In de week van 21 oktober vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats zoals het maaien van het buitentalud en graafwerkzaamheden. Aansluitend (in de week van 28 oktober) wordt het benodigde zand aangevoerd. Dit gebeurt per schip en via de loswal van de firma Dalm. Vervoer over de weg is dus zo veel mogelijk beperkt. In de weken na 4 november vinden de drainagewerkzaamheden plaats. Vanaf 18 november tot half februari staat de ontgraving van de Cloppenwaard gepland en wordt de grond voor de nieuwe dijk aangebracht.

Planning
In het tweede kwartaal van 2015 worden de werkzaamheden afgerond. De planning kan altijd worden aangepast als de werkzaamheden sneller of minder snel dan verwacht verlopen.

Lees meer over:

Werkzaamheden Merwededijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.