vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Verenigde Naties onderzoekt toelaatbaarheid Moorkop Werkendamse bakker

24 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bakker Marius van de Steenhoven uit de Werkendamse Hoogstraat steekt normaliter zijn mening al niet onder stoelen of banken. Ook van de Zwarte Piet-discussie vindt hij het zijne. Als rasechte ondernemer weet hij daar op een ludieke manier gebruik van te maken getuige een moorkop-advertentie in één van de lokale kranten. De redactie vindt het een aanbeveling waard ('Chapeau!') en plaatst hem daarom graag.

BREAKING NEWS!  De MOORKOP (van bakkerij van de Steenhoven) wordt onderzocht door Verenigde Naties!

Zaterdag werd bekend dat de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN een officieel onderzoek heeft ingesteld naar klachten over het karakter van de moorkop. De Verenigde Naties zijn bezig met een onderzoek of een moorkop racistisch (en eetverslavend) is.

Minsten vier VN-rapporteurs (u leest het goed vier) over culturele (eet)minderheden en racisme hebben Nederland om opheldering gevraagd over de Moorkop (van bakkerij Van de Steenhoven) nadat ze klachten hadden ontvangen over het beeld van de moorkop!

Volgens onze informatie is een moorkop een gebakje, dat bestaat uit een soesje gevuld met slagroom en op de bovenkant geglazuurd met chocolade. Er  wordt
op de bovenkant nog een toef slagroom aangebracht en een stukje ananas.

Bij navraag bij de bakker wil hij geen antwoord of een verklaring geven en beroept hij zich op zijn zwijgrecht.

Het personeel versprak zich alleen dat op vrijdag en zaterdag (25 en 26 oktober) de moorkoppen in de aanbieding zijn voor € 1,- per stuk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.