maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Wethouder start fietsverlichtingsactie

23 oktober 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Woensdagmorgen liet wethouder Wim de Jong het startschot vallen voor de Fietsverlichtingsactie 2013 in de gemeente Werkendam. In Dussen, bij Basisschool De Sprankel, deed hij dat door samen met de politie en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland de verlichting van de fietsen van de kinderen te controleren. Een serieuze zaak.

De actie is onderdeel van het project "Maak van de 0 een punt in Brabant". Dit project streeft op termijn naar 0 verkeersdoden in Brabant. Eén van de onderdelen van deze actie is de jaarlijks terugkerende Fietsverlichtingsactie. Het doel van de campagne is dat mensen elkaar stimuleren om te fietsen met het licht aan. Fietsers zien dan zelf meer en ze worden beter gezien door anderen. Zo komt de fietser veilig en zonder boete thuis. Dat loont, want een bekeuring kost veel meer dan een simpel  fietslampje.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.