zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie verbaasd over onduidelijkheden rondom afsluiten A27

23 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen weekend waren er wederom werkzaamheden gepland op de A27. Om sluipverkeer via de regio Altena te voorkomen heeft Rijkswaterstaat de suggestie gewekt - o.a. via de website vananaarbeter.nl - dat ook de Merwedebrug was afgesloten. Op de website van de gemeente Werkendam en via de gemeentepagina werd door de gemeente netjes vermeldt dat de brug niet was afgesloten.

De verwarring onder inwoners en mensen die de regio bezochten bleek zeer groot. Door verschillende berichten ontstond een onduidelijk beeld. Daarnaast leverden bewegwijzering onvoldoende informatie op en gaven (tijdelijke?) afzettingen de indruk dat de brug alsnog gesloten was waardoor de situatie nog onduidelijker werd. De ChristenUnie is van mening dat de manier van communiceren door Rijkswaterstaat (RWS) ervoor heeft gezorgd dat het voor veel inwoners en bezoekers van onze regio onduidelijk was over de status van het afsluiten van de A27.

Communicatie
De ChristenUnie fractie verbaast zich over de huidige gang van zaken. Naast diverse afsluitingen van de Merwedebrug/A27 nu en in het verleden blijkt dat door de slechte communicatie veel inwoners niet wisten waar zij aan toe waren. De ChristenUnie heeft in een aantal schriftelijke vragen het college gevraagd om met RWS in gesprek te gaan om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen.

Volgens de ChristenUnie fractie is dit een situatie van pappen en nathouden. Regelmatig sluit RWS de A27 af voor (spoed)reparaties aan het wegdek. Wat de ChristenUnie betreft moet men nu eens doorpakken door alle werkzaamheden in één keer te plannen en dit goed te communiceren. Aldus de partij.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.