woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Geslaagd Najaarsconcert K&V Meeuwen

21 oktober 2013 (door AalburgNet)


MEEUWEN - Op zaterdag 19 oktober organiseerde Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen een najaarsconcert. De avond werd geopend door het jeugdorkest van K&V. Zij zullen op zaterdag 26 oktober voor het eerst deelnemen aan het Altena Streekfestival dus dit was een mooie gelegenheid om te laten horen wat ze al konden. Ze speelden oa uit “New Horizons for Beginers Brass Ensembles”, een heel mooi optreden!

Daarna was het de beurt aan het opleidingsorkest van gastvereniging Sint Caecilia uit Hank. Dit orkest speelt al wat langer samen en zij hadden een gevarieerd jeugdig programma met onder andere I Follow Rivers van Triggerfinger. Dit opleidingsorkest bewijst dat muziek maken heel erg leuk is.

Lastig, maar boeiend
Na de pauze was het Brassband Kunst & Vriendschap die voor de eerste keer Elegy I van Jacob de Haan uitvoerde, het te beoordelen stuk op het Altena Streekfestival. Ze lieten horen dat Elegy I een lastig stuk is maar erg boeiend voor het publiek. De rest van het programma bestond uit onder meer The swan on the Hill, een stuk van Jan van der Roost, één van de juryleden op het Altena streekfestival.

Als laatste trad Fanfare St Caecilia uit Hank op. Met een zeer vlot en afwisselend programma kregen zij de stemming goed in de zaal. En dat ze veelzijdig zijn bleek wel uit het feit dat ze muziek kunnen spelen van Emmerson, Lake and Palmer, Madness tot een, door dirigent Waldo van Wijk zelf gearrangeerd, heerlijke Oktoberfest-mars.  Al met al een geslaagd en goed bezocht concert in Meeuwen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.