maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Kerk en Samenleving Hank gaat door met acties Gambi-kids

21 oktober 2013 (door WerkendamNet)

HANK - De werkgroep Kerk en Samenleving gaat ook dit jaar weer acties voeren  verder voor Gambikids, het voedselproject voor de kinderen in Essau Gambia.

De werkgroep gaat onder meer kleine kerststalletjes verkopen. 'Leuk om te geven, leuk om te krijgen.' Ook heeft men dit jaar zowel kleine als grote kaars-kerstengeltjes. Deze zijn via de site te bestellen of te koop achter in de kerk tijdens de verkoopmomenten.

Ook in de Sinterklaastijd 'Zon in de schoorsteen' gaat de werkgroep aan de slag. 'U kunt iemand opgeven die ziek of eenzaam is of een pakketje
maken. Als u iemand weet of als u zelf voor iemand een pakketje wil maken kunt u zich opgeven via kerkensamenlevinghank@live.nl, of uw naam of de naam van de zieke/eenzame persoon bij een van onze vrijwilligers in de brievenbus doen Annette Versluis  Keizersveer 3 of  Corina van Kuijk Kerkstraat 35.' Opgave voor 23 november aanstaande. 'Denk in deze donkere dagen ook eens aan de eenzame en zieke mensen.' aldus de werkgroep.

Zegelactie
Ook is er weer de Jumboland Koopzegelactie. 'Deze keer wordt hij gehouden als Sinterklaas al weer terug is naar Spanje op 7 december van 08:00 tot 17.00 uur. Als onze kinderen genieten van hun gekregen cadeautjes gaat onze vrijwilliger Jan Klute weer een hele dag bij uw Jumbo staan om
de kinderen in Essau een fantastische Kerst te bezorgen. De opbrengst vorig jaar was mede dankzij uw hulp fantastisch en de kinderen kunnen met dit geld bijna een jaar vooruit maar we gaan verder kijken en willen ze nog een jaar op weg helpen.'

Prijs
Het project Gambi-kids is ook opgegeven voor de  H. Antoniusprijs voor diaconie 2014, voorheen de Bisschop Ernstprijs. Ook hiermee hoopt de werkgroep middelen op te halen voor hun project. De prijs wordt eens in de vier jaar uitgereikt. 

De heilige Antonius (12e-13e eeuw) had in zijn tijd veel oog voor het leven en de ontplooiingskansen van individuele armen. Hij kwam voor hen op in zijn prediking en door zijn concrete voorbeeld. Antonius had ook zorg voor rijken en machtigen, namelijk dat zij meer oog zouden krijgen voor het leven van de ‘kleinen’ en hen als mens zouden herkennen en erkennen. De Antoniusprijs wil een stimulans zijn om deze inzet concreet te maken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.